23948sdkhjf

Plastkoncern holder ”en rolig hånd på rattet” i turbulent tid

Efter tredje kvartal af regnskabsåret 2023/2024 kan bestyrelsen hos Rias notere sig, at udviklingen i omsætningen har været på samme niveau som sidste år, men marginalt under budgettet for året. Det oplyser plastvirksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

- Dette er primært et resultat af det fortsatte pres på priserne, som vi også oplevede i sidste regnskabsår. Det vedvarende prisfald har haft en negativ effekt på vores toplinje, hvilket gør det nødvendigt at fortsætte vores fokus på omkostningsstyring og effektivitet for at opretholde indtjeningen, skriver Rias.

Inden for industrisektoren har efterspørgslen været relativt stabil, mens Rias oplever fortsat store forskelle mellem de forskellige brancher. Salget inden for visuel kommunikation er også på et stabilt niveau.

Derudover har der været en nedgang i omsætningen i Sverige, hvilket var forventet.

Omsætningen i byggesektoren har ligget på et stabilt niveau over budget gennem hele perioden.

- Priserne har langsomt stabiliseret gennem perioden, og vi har fået dem afstemt både med vores leverandører og vores kunder. En mere positiv udvikling er også set i DIY-sektoren. Dette skyldes blandt andet en øget efterspørgsel fra den private sektor i Danmark, skriver Rias.

På baggrund af udviklingen i de tre første kvartaler af 2023/2024 fastholder Rias forventningen til ebit-resultatet på 16-18 mio. kr.

- Vi befinder os fortsat i en tid med betydelige geopolitiske udfordringer, herunder krigen i Ukraine, usikkerheden i Israel/Palæstina og det kommende valg i USA. Disse faktorer skaber en uforudsigelig global økonomisk situation, som vi følger nøje. Vi fortsætter med at holde en rolig hånd på rattet og fokuserer på en stram omkostningsstyring og strategiske investeringer i vores kerneområder, lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079