23948sdkhjf

FLSmidth-frasalg kommer til at koste danske arbejdspladser

Flere hundrede FLSmidth-medarbejdere vil miste deres job i Danmark, når cementforretningen sælges fra

Der bliver længere mellem skrivebordene på hovedkontoret i Valby, når industrikoncernen FLSmidth efter planen sælger sin cementforretning fra.

Det skriver Finans, der har talt med Jannick Lindegaard Denholt, som er chef for investor relations og kommunikation.

FLSmidth sælger industrianlæg til henholdsvis minedrift og cementproduktion, men selskabet meddelte kort efter nytår, at man aktivt leder efter en køber til cementdivisionen.

Når og hvis der er fundet en køber, vil de ansatte, der arbejder i den afdeling, have udsigt til at miste deres job.

Jannick Lindegaard Denholt vurderer over for Finans, at det kun er omkring halvdelen af de 6-700 ansatte i Valby, der i dag arbejder med minedrift eller sidder i stabsfunktioner.

Reduktionen af medarbejderstaben er dog allerede i gang, og på verdensplan er der forsvundet 2.000 stillinger blandt de godt 10.000 ansatte, som koncernen tidligere havde.

- Det handler om at rydde op for rigtig langt tilbage, men jeg forstår godt, hvis det skaber usikkerhed hos vores medarbejdere.

- Men vi skal lave det rigtige. Det er det, der er kernen i vores strategi frem mod udgangen af 2026, siger Jannick Lindegaard Denholt til Finans.

Cement har historisk udgjort en stor procentdel af FLSmidths omsætning, men andelen er dalende, og indtjeningen har de seneste år ikke kunnet holde trit med minedriftsdivisionen.

FLSmidth meldte tidligere på måneden ud, at man forventer at have nyt om en mulig køber til cementforretningen inden udgangen af i år.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111