23948sdkhjf

Jydsk Plade Bearbejdnings Center udvider

Den midtjyske underleverandør er klar med en ny fabrikshal, der udvider produktionsarealet med en tredjedel.
Man kan ikke beskylde de to kompagnoner hos JPBC, Aage Søndergaard og Henrik Høgh, for at nøle med beslutningerne. Beslutningen om at bygge en ny produktionshal på fabrikken i Rødkærsbro blev taget på 10 minutter efter en frokost, og selve byggeriet blev sat i gang, før byggetilladelsen fra kommunen var givet.

- Det offentlige i Danmark har det med at lægge hindringer i vejen for virksomhederne. Vi stod klar med håndværkere og et færdigttegnet projekt, der var udfærdiget efter alle reglerne i bygningsreglementet og ventede kun på tilladelsen. Så vi besluttede os for bare at gå i gang, fortæller Aage Søndergaard.

Svejseværksted samles
Tilbygningen hos JPBC er nu færdig og har øget virksomhedens areal med 2.000 kvadratmeter, så man samlet kommer op på godt 8.000 kvadratmeter.

- Det er en ren udvidelse af produktionsarealet, og det er fortrinsvis svejsning og svejseteknologier, vi vil samle her, siger Aage Søndergaard.

- Vi gør det for at være klar og sikre, at vi er med på det niveau, vi skal være på. Vi skal kunne matche de krav, der bliver stillet til os, supplerer Henrik Høgh.

Medarbejderstaben øges
Specielt siden sommerferien sidste år er ordremængden øget hos Rødkærsbro-virksomheden, og det har ikke bare betydet behov for ekstra plads, men også for flere medarbejdere.

- I første omgang tog vi ca. 15 vikarer ind for at være sikre på, at behovet var der, og de er så løbende blevet vekslet til faste ansættelser, siger Henrik Høgh.

Det betyder, at JPBC nu er oppe på ca. 40 medarbejdere.

Vokser i lavtlønslande
Næsten hele den midtjyske underleverandørs produktion ender uden for Danmarks grænser, enten som direkte eksport til udenlandske produktionsvirksomheder eller indirekte via danske industrikunder.

- Det er måske lidt overraskende for mange, at vi lige nu vokser i lavtlønsområder som Polen, Tjekkiet og Ungarn, men det er jo et signal om, at dansk produktion sagtens kan være med, selvom lønnen er højere. Til gengæld tror jeg, at de danske arbejdere, der står ved maskinerne, er dygtigere, forklarer Aage Søndergaard, og slutter.

- Ude i Europa kan man godt bruge danskernes kvalitet – de kan godt se fordelen i, at når man får en palle med 100 emner, så får man 100 emner, man kan bruge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081