23948sdkhjf

Millionpulje skal booste rumdrømme for danske virksomheder

Der er vækstmuligheder i rummet for danske virksomheder. 

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse. 

Ministeriet går sammen med European Space Agency (ESA), universiteterne DTU, AAU, AU og SDU samt Industriens Fond om et nyt partnerskab: Space Commercialisation Denmark (SCDK). 

Her investeres 24 mio. kr. i at hjælpe danske virksomheder med at anvende rumteknologi i deres forretning eller udvikle dele til eksempelvis satellitter, droner eller raketter.

Den samlede ramme for projektet er knap 70 mio. kr. over fire år.

- Danske virksomheder skal få øjnene op for, at rumteknologi er en kæmpe innovationsdriver og dermed også relevant for dem. Ved at integrere teknologi fra rummet i forretningen, kan man skabe helt nye og mere præcise produkter og tjenester, udtaler Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond, i pressemeddelelsen.

Partnerskabet skal sikre, at danske virksomheder kan drage fordel af det hastigt voksende, globale marked for rumteknologi, der ventes at nå knap 1800 mia. dollars i 2035. Det kan eksempelvis ske via anvendelse af data fra satellitter, kommerciel brug af rumteknologier i andre sektorer eller udnyttelse af faciliteter i rummet.

- Der ligger et enormt potentiale i rumforskning og udvikling af rumteknologi. Rummet er en klar prioritet for regeringen, og en styrket kommerciel anvendelse af rummet i Danmark er helt i tråd med den udvikling, vi gerne vil se mere af, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

- DTU har en lang og stærk tradition for at nyttiggøre rumteknologi. Med DTU's stærke økosystem i ryggen glæder vi os til i samarbejde med AU, AAU og SDU at være drivkraft for dette nye partnerskab, siger rektor ved DTU Anders Bjarklev.

Som del af projektet skal mindst 500 danske virksomheder klædes på med viden om nye muligheder i rummet, og heraf skal 100 virksomheder engageres i konkrete innovationsprojekter. Uddannelses- og Forskningsministeriet bidrager gennem ESA med finansiering af to hovedelementer - ESA Business Incubation Center Denmark, der støtter startups, og ESA Technology Broker, der støtter SMV'ere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094