23948sdkhjf

Kapitalfond var klar til at skyde millioner i konkursramt automationshus

Kapitalfonden Polaris meddelte den 30. august, at Sealing System, som man overtog aktiemajoriteten i i 2023, var gået konkurs.

Ved den lejlighed lød det fra Polaris, at man var blevet bekendt med nogle ting henover sommeren, som ikke muliggjorde en videre drift af Sealing System.

Siden har Polaris ikke haft flere kommentarer til konkursen, men flere medier har sidenhen undret sig over, at Sealing System i virksomhedens 2023-regnskab skrev, at ejerne var parate til at indskyde ny kapital for at sikre likviditeten i selskabet.

Det har nu fået partner hos Polaris, Allan Bach Pedersen, til at uddybe baggrunden for konkursen. Det skriver Jydskevestkysten.

- Regnskabet er aflagt og underskrevet på en generalforsamling den 11. juni, og Polaris har efterfølgende den 26. juni sikret 40 millioner kroner til Sealing System, skriver Allan Bach Pedersen i en mail til Jydskevestkysten.

Han skriver, at der var udarbejdet en redningsplan til en værdi af 53 mio. kr., hvoraf Polaris kom med hovedparten. Det var dog ikke var muligt at gennemføre planen.

Ifølge Polaris-partneren har man gentagne gange i 2024 analyseret Sealing Systems arbejdskapital og projekternes rentabilitet, uden at det fik nogen alarmklokker til at ringe. I juli/august kom en ny økonomidirektør imidlertid til, som kom med en anden konklusion.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109