23948sdkhjf

Dansk virksomhed skal vedligeholde fremtidens energikilde

Efter flere succesfulde opgaver hos CERN og ESA har østjyske B&S Intertec vundet kontrakter på ITER-fusionsenergiprojektet i Frankrig.

Målet med ITER (International Thermonuclear Experimental Reactor) er at skabe en ny, ren og næsten uudtømmelig energikilde baseret på fusionskraft - den samme proces, der driver solen.

- Hos B&S Intertec har vi specialiseret os i at levere uovertruffen teknisk ekspertise til inspektion af leverancer for at sikre fejlfrie resultater. På opgaven for ITER vil B&S Intertec håndtere inspektionen af de såkaldte "Feeders", vitale komponenter der transporterer helium og elektrisk strøm til de superledende magneter omkring tokamakken, siger administrerende direktør, Christian Jensen i en pressemeddelelse.

- Men vores engagement stopper ikke her. Vores kontrakt med ITER omfatter også reparation af eventuelle fejl og mangler, der kan udbedres på stedet af vores ingeniører. Og ITER har også anmodet B&S Intertec om at stille industrielle elektrikere til rådighed for udførelse af diverse elektriske arbejder på Feeders, fortsætter han.

Vundet via udbud

B&S Intertec vil allokere to højt kvalificerede fuldtidsmedarbejdere til at fokusere på denne opgave inden for de første måneder, hvorefter holdet vil blive udvidet med yderligere en-to medarbejdere. Denne kontrakt løber i første omgang over to år med en mulighed for forlængelse i yderligere to år.

- Vi er beærede over at kunne meddele, at vi vandt denne prestigefyldte kontrakt gennem et åbent udbud via ITER's udbudssystem. B&S Intertecs tidligere erfaringer med store videnskabelige projekter hos CERN og CEA var afgørende for at vinde kontrakten, sammen med virksomhedens konkurrencedygtige priser og leveringstider, siger Christian Jensen.

- Denne kontrakt åbner døren til nye og spændende muligheder for B&S Intertec. Vi er i øjeblikket i gang med at byde på et stort udbud vedrørende vedligeholdelse af ITER's køle- og kryo-systemer. For at gøre dette, er B&S Intertec i konsortium med en kendt fransk industrigruppe, supplerer han.

På Big Science-markedet leder én opgave ofte til den næste

Nikolaj Zangenberg, centerchef på Teknologisk Institut, udtaler:

- Dette er et godt eksempel på hvordan Big Science-markedet er forbundne kar i et økosystem, hvor én opgave ofte leder til den næste, og hvor opgaver på én facilitet bruges som reference, når der tildeles opgaver andre steder.

Sammen med Søren Bang Korsholm, seniorforsker på DTU Fysik, startede han i 2010 BigScience.dk.

- Det er dejligt at opleve, at danske virksomheder, der er kompetente og griber chancen, kan være med til at bidrage til opbygningen af en forskningsfacilitet, som kan vise sig at være helt central for den grønne omstilling på langt sigt, siger Søren Bang Korsholm.

B&S Intertec, der er en del af Intertec Group baseret i Aarhus, har siden 1978 arbejdet med store videnskabelige projekter.

- Vi leverer services i form af vedligeholdelsesopgaver, montage af større leverancer og arbejder udelukkende med Big Science og på kundens lokation. Med et dedikeret hold af 130 ingeniører og teknikere, producerer eller sælger vi ikke produkter, men fokuserer udelukkende på at levere topkvalitet i vores service. Vi er begejstrede for at fortsætte vores arbejde i spændende videnskabelige miljøer og ser frem til at bidrage til ITER's succes, siger Christian Jensen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094