23948sdkhjf

Gummiproducent vinder havvindmølleprojekt i baghaven

Den vestjyske producent af løsninger i gummi, plast og skum, RG Rom Gummi, har endnu en gang sikret sig en ordre til en dansk havvindmøllepark.

Denne gang drejer det sig om havvindmølleparken Thor, som opføres cirka 22 km fra vestkysten ud for Thorsminde. Det er anden gang, virksomheden vinder et projekt til en lokal havvindmøllepark, der med sin placering kan betragtes som en baghave for virksomheden.

I 2022 vandt RG Rom Gummi et projekt til havvindmølleparkerne Vesterhav Nord og Syd, som ligger blot 23 km fra virksomhedens adresse.

Vigtigt for sikkerheden

RG Rom Gummi skal endnu en gang producere og levere sine varmvulkaniserede gummiløsninger til boatlandings på de 144 fundamenter i havmølleparken. Boatlandings er de specifikke områder på fundamentet, hvor servicefartøjer (CTV'er) lægger til for at transportere vedligeholdelsespersonale til og fra vindmøllerne. Neoprenet beskytter svejsningerne på stålkonstruktionen, som udsættes for betydelig belastning, når skibene lægger til.

Processen involverer, at fartøjet nærmer sig havmøllefundamentet med fronten mod boatlanding, der typisk består af to store stålrør med en stige imellem. For at sikre en tryg og stabil mandskabsoverførsel er det vigtigt, at skibet udøver et betydeligt tryk mod de to rør. Uden dette tryk ville sikkerheden ikke kunne garanteres, da skibet ville være ustabilt på grund af bølgerne.

Siden 2009 har RG Rom Gummi leveret sine varmvulkaniserede gummiløsninger til over 3.000 havmøllefundamenter fordelt på 69 havvindmølleparker rundt om i Europa, Asien og Nordamerika.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063