23948sdkhjf

Tre erhvervsskoler bliver spydspidser for grøn omstilling

Tre erhvervsskoler er udpeget til at løbe i front med grøn omstilling. De skal inspirere de øvrige erhvervsskoler

Regeringen har udpeget tre erhvervsskoler, som skal være frontløbere for grøn omstilling. Det er Rybners i Esbjerg, TEC i København og Herningsholm i Herning.

Der er afsat 105 mio. kr. årligt i 2024-28 og 30 mio. kr. derefter til at drive og etablere de tre klimaerhvervsskoler. Det skriver Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Klimaerhvervsskolerne skal medvirke til, at erhvervsskoler og elever i hele landet er på forkant med den grønne omstilling.

Hver af skolerne får et særligt ansvar.

Rybners i Esbjerg skal være klimaerhvervsskole inden for omlægning af energisektoren.

TEC i København skal være klimaerhvervsskole inden for grøn transport.

Herningsholm Erhvervsskole skal være klimaerhvervsskole inden for klimavenligt landbrug og bæredygtigt byggeri.

Direktør for Herningholms Erhvervsskole og Gymnasier, Allan Andreasen Kortnum siger:

- Med udpegelsen som klimaerhvervsskole er der blevet vist os stor tillid, som det ligger os meget på sinde at leve op til. Vi går til opgaven med både ydmyghed og stolthed.

Hjælpe de andre skoler

For alle tre skoler gælder det, at deres ny viden og nye erfaringer skal løfte erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelserne. De tre skoler skal også udvikle undervisningsforløb til landets øvrige erhvervsskoler.

Undervisningsminister Mattias Tesfaye ser frem til de nye klimaerhvervsskoler:

- Den grønne omstilling giver masser af gode jobs til faglærte. Det er fantastisk. Men det stiller også nye krav til vores erhvervsskoler. Der er behov for nye maskiner, efteruddannelse af lærerne og undervisning i ny grøn teknologi. Regeringen har derfor afsat et historisk højt beløb til at hæve kvaliteten på erhvervsuddannelserne.

Mattias Tesfaye taler om, at de tre skoler skal "løbe lidt i forvejen og hjælpe andre skoler med den grønne omstilling."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078