23948sdkhjf

Mikrovirksomheder vilde med offshore-sektoren

Stor interesse da Offshoreenergy.dk satte nyt erhvervsfremmeprojekt i søen.
Over 100 deltog, da videnscentret for offshore-sektoren, Offshorenergy.dk, i denne uge satte et nyt erhvervsfremmeprojekt i søen. Fra hele landet deltog virksomheder, som nu tilbydes hjælp til at blive underleverandører til offshore-sektoren.

De mange deltagere var mødt op for at være en del af et såkaldt kick off-arrangement for at markere, at det etårige erhvervsfremmeprojekt ”Mikrovirksomheder i offshoresektoren” er skudt i gang. Formålet med projektet er at skaffe flere underleverandører til en travl industri.

Guldet venter
For at overbevise deltagerne om fordelene ved at blive underleverandør indledte bestyrelsesformand Anders Eldrup fra Offshoreenergy.dk kick off-arrangementet ved at fremlægge fakta om behovet for arbejdskraft og offshoresektorens mange muligheder.

- Der ligger guld derude og venter..., lød det blandt andet fra Anders Eldrup.

- Vi bliver bedre og bedre til at indvinde olie og naturgas, og om nogle år er vi blevet endnu bedre. Derfor vil der være betydelig produktion af olie og naturgas i Nordsøen i mange år frem. Så offshore-sektoren er ikke nogen døgnflue, og der er masser af muligheder for at skabe vækst. Og nu taler jeg kun om den danske produktion, derudover er der mange muligheder i udlandet samt inden for havvindmølle-sektoren, fortsatte han.

Opfordringen virkede tilsyneladende, for mange af de deltagende virksomheder tilmeldte sig på stedet et forløb, hvor de det næste år vil modtage gratis vejledning, redskaber til at identificere indsatsområder i virksomheden og andre nyttige værktøjer til at komme ind i branchen.

Offshore er fremtiden
For Smedeværkstedet Als endte konferencen endda med, at de fik en opgave med hjem fra en af de andre deltagere. Indehaver Klaus Hansen fra den sønderjyske smedevirksomhed vil derfor nu overveje, om det er offshore-sektoren, han skal satse på.

- Jeg tror da, at offshore er fremtiden. Vi har været i gang siden 1999 og primært leveret til byggeriet, men de seneste år har der været en del udfordringer. Enten deltager vi i licitationer, hvor prisen er helt i bund, eller også betaler kunderne ikke deres regninger, fordi de er gået konkurs. Inden for offshore handler det ikke så meget om prisen, tror jeg - så vi vil nu overveje, om vi skal specialisere os, siger Klaus Hansen.

Andre deltagere overvejer også, selvom offshore er en sektor med mange barrierer.

- Vi vil i og for sig gerne arbejde inden for offshore, men der er flere udfordringer, end der er fordele, efter min mening. For os handler det om krav til certificering og strenge krav til levering. Desuden har man et indtryk af, at offshore-sektoren er lukket land og kun for særligt indviede, fortalte Brian Bloch.

- Netop disse barrierer, som Brian Bloch omtaler, er offshoresektorens udfordring at bryde ned. Det er hele formålet med dette projekt. Industrien har brug for flere underleverandører, og vi sørger for at hjælpe virksomhederne i gang. Men vi kan kun anrette buffeten, vi kan ikke tvinge nogen til også at spise af den, siger projektchef Marianne Thorlund Tølbøll, Offshoreenergy.dk.

En hjælpende hånd
Projektet Mikrovirksomheder i offshore-sektoren er etableret på initiativ af Offshoreenergy.dk med støtte fra Esbjerg Kommunes pulje til vækstfremme. Også Erhvervsakademi Sydvest og Esbjerg Erhvervsudvikling bidrager til projektet.

Der skønnes at være 7.000 mikrovirksomheder i Danmark, heraf vurderes de 350 at være relevante for offshore-sektoren. Omkring 100 af disse virksomheder er beliggende i Esbjerg, men projektet henvender sig til virksomheder i hele landet. Målet er at komme i dialog med 75 nye leverandører til offshore-sektoren – og det skal nok lykkes, vurderer erhvervskonsulent Stephen Bihl fra Esbjerg Erhvervsudvikling.

- Projektet er en rigtig god mulighed for mikrovirksomheder for at få en del kagen i offshore-sektoren. Mulighederne er til stede for at skabe vækst, og det er vigtigt, at virksomhederne tager imod tilbuddet, siger Stephen Bihl.

Som led i projektet tilbydes virksomhederne opkvalificeringsforløb baseret på analyser af virksomhedens styrker og svagheder, virksomhedsbesøg samt deltagelse i et introduktionskursus om offshore-sektoren og en innovationscamp.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096