23948sdkhjf

Kæmpe fransk våbenproducent vil producere rifler i Danmark

Franske Thales har indgået et samarbejde med en dansk våbenhandler om opstart af riffelproduktion i Danmark

Rifler til militært brug har ikke været produceret i Danmark i mange år, men står det til Thales, vil det ændre sig i fremtiden, skriver Børsen.

Den franske våbenmastodont, der har 81.000 ansatte på verdensplan, har indgået et samarbejde med våbenbutik- og mekaniker Våbenfabrikken i Albertslund. De to virksomheder skal samarbejde om at etablere riffelproduktion i Danmark.

- Der sker en stor udvikling i den danske forsvarsindustri i de her år. Derfor er vi rigtig glade for at finde en partner, der kan være med til at sikre en produktion til det nationale marked og skabe eksportmuligheder på sigt, siger Martin Søegaard, adm. direktør for Thales i Danmark til Børsen.

Produktionen skal opskaleres over en treårig periode, hvor der det første år kun skal samles komponenter på fabrikken. I år to leveres riffelkomponenterne direkte fra danske underleverandører eller fra fabrikken. I år tre vil Våbenfabrikken stå for hovedparten af produktionen, skriver Børsen.

Bliver fabrikken en realitet, skal den producere en dansk version af den australske ACAR-riffel, og når fabrikken er fuldt indfaset, forventer de to virksomheder at kunne levere 20.000 rifler om året.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094