23948sdkhjf

Historisk direktør-skifte i Siemens Danmark

Andrea Waenerlund, der har været i Siemens Danmark i et år, overtager topposten efter Bjarne Lykke Sørensen

Efter 130 år i Danmark får ingeniørvirksomheden Siemens Danmark en kvinde i toppen - et skifte som virksomheden selv kalder for en "betydelig milepæl".

Den 1. oktober overtager Andrea Waenerlund stillingen som administrerende direktør efter Bjarne Lykke Sørensen, som har været i virksomheden i 33 år og været på posten siden 2020.

Andrea Waenerlund har været ansat i Siemens Danmark i et år som chef for afdelingen for digital infrastruktur i Danmark og Norge.

- Jeg er meget stolt af, at jeg kan være en rollemodel for andre kvinder. Jeg har brugt megen tid af min karriere på at coache kvinder i organisationen og sikre deres udvikling, siger hun til Børsen.

Derudover ser hun frem til at udrulle teknologi, der kan være med til at løse udfordringer som grøn omstilling, lyder det.

- Vores virksomhed spiller en afgørende rolle, når vi i Danmark skal digitalisere og automatisere vores processer for at møde det stigende behov for et robust, sikkert og bæredygtigt samfund, siger hun i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Siemens er en global teknologivirksomhed med fokus på elektrificering, automatisering og digitalisering.

Virksomhedernes aktiviteter er opdelt i en række selvstændige virksomheder, som opererer under Siemens-brandet.

I Danmark beskæftiger Siemens cirka 6.300 medarbejdere, hvoraf 1.500 af dem er ingeniører. Virksomheden eksporterer hvert år for et tocifret milliardbeløb, fortrinsvis vindmøller.

Danske Siemens A/S, som Andrea Waenerlund nu skal stå i spidsen for, beskæftiger 500 medarbejdere.

Den afgående administrerende direktør for virksomheden, Bjarne Lykke Sørensen, vil fra 1. oktober i stedet træde ind i den akademiske verden som underviser af elever på EU Business School.

Administrerende direktør i Siemens i Norden Mikael Leksell takker i pressemeddelelsen Bjarne Lykke Sørensen for hans tid i selskabet.

- Vi er taknemmelige for den dedikation og det lederskab, Bjarne har vist gennem hans lange karriere i Siemens, og vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden, lyder det.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064