23948sdkhjf

Semco Maritime udvider samarbejde med københavnske energipionerer

Københavnske Hyme Energy og esbjergensiske Semco Maritime har underskrevet en ny partnerskabsaftale om sammen at udbrede Hymes termiske energilagringsanlæg i Danmark og andre nordeuropæiske lande.

Ask Emil Løvschall Jensen, CEO og medstifter af Hyme Energy, og Anders Benfeldt, senior vice president, transitional energies i Semco Maritime har formaliseret partnerskabet, som bygger på et omfattende samarbejde mellem virksomhederne siden 2023 på Hyme Energys demonstrationsanlæg i industriel skala i Esbjerg.

I dette projekt fungerer Semco Maritime som EPC-entreprenør (Engineering, Procurement, and Construction, red.) og vært for verdens første termiske energilag, der anvender smeltet hydroxid-salt. I løbet af driftsperioden vil Hyme Energys lagringsteknologi blive dokumenteret på anlægget i Esbjerg.

Det nye partnerskab styrker det eksisterende samarbejde, som har til formål at tilbyde en løsning til industrivirksomheder, der ønsker at erstatte deres fossile energikilder med en grøn løsning.

- I Hyme Energy er vi stolte over at kunne udvide vores partnerskab med Semco Maritime, siger Ask Emil Løvschall Jensen i en pressemeddelelse.

- I takt med, at vi fortsætter vores produktudvikling, sikrer partnerskabet en stærk evne til at eksekvere, så vi kan levere vores anlæg til industrielle kunder til tiden og til prisen, tilføjer han.

- Vi bringer årtiers erfaring og Semco Maritimes unikke eksekveringskraft i spil i dette nye partnerskab for at understøtte den grønne omstilling. Hyme Energys teknologi er meget lovende, og vores partnerskab vil gøre os i stand til at skabe værdi for en ny kundegruppe og styrke vores virksomheder sammen, siger Anders Benfeldt.

Som en del af partnerskabet har Hyme Energy og Semco Maritime påbegyndt modningen af de første projekter i stor skala i Danmark. Målet med samarbejdet er at gøre grøn, pålidelig og omkostningseffektiv industriel varme mere opnåelig end nogensinde før.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063