23948sdkhjf

En verden af fødevareteknologi venter i Herning

Fra i dag og tre dage frem vil 265 udstillere vise den nyeste teknologi inden for fødevareindustrien. MCH, Messecenter Herning, åbner nemlig dørene til Foodtech 2024.

Udover den mange udstillere byder messen blandt meget andet på IFC Water Congress, IFC International Food Contest, Global Dilemma Conference, Future Food Lab og DM i 3D-print. Dermed kommer messen hele vejen rundt om både tidens og fremtidens fødevareteknologi.

- Ambitionen er at være et inspirerende og innovativt mødested, hvor de tilstedeværende gør hinanden klogere på fremtidens udfordringer og løsninger og på, hvordan vi realiserer dem. Her samles branchen med henblik på netop at udforske nye løsninger, der kan gøre en forskel, og på den måde er Foodtech en destination, der sætter retningen for fremtidens fødevareteknologi, konstaterer Foodtech-projektleder Thue Bjørslev Jensen, MCH.

Fire spændende nyheder

FoodTech tæller i år fire store nyheder i form af Global Dilemma Conference, Future Food Lab, DM i 3D-print og World of Beer, hvoraf førstnævnte stiller skarpt på de vigtigste udfordringer og potentialer i fødevarebranchen - med særligt fokus på den grønne omstilling.

Konferencens titel refererer til balancegangen mellem på den ene side at imødekomme et voksende fødevarebehov og på den anden side at reducere klimaaftrykket, og en række prominente keynote speakers giver deres besyv med, ligesom konferencen tæller flere stærkt besatte debatter.

Konferencen er arrangeret i samarbejde med Insight Events og faciliteres af Tænketanken Frej.

Future Food Lab er et nyt innovationsområde, hvor de besøgende har mulighed for at gå på opdagelse i både kendte og ukendte løsninger, der kommer til at definere fremtidens fødevarelaboratorium. Her dykkes der blandt andet ned i, hvordan intelligente redskaber kan støtte fødevareudvikling, hvad kunstig intelligens og automatisering betyder for produktionen, og hvordan innovative teknologier hjælper på både arbejdspladsen og i hjemmelaboratoriet.

Ligeledes som noget nyt danner Foodtech rammen om DM i 3D-print - en teknologi, der i stigende grad vinder indpas i fødevareindustrien. Danmarksmesterskabet henvender sig til erhvervsskoleelever, og dermed lægges der op til at skabe relationer imellem de kommende generationer og industrien.

DM i 3D-print arrangeres i samarbejde med AM Learning Lab, Videnscenter for Automation og Robotteknologi, Center For Industri og VIHDA.

Fjerde nyhed er World of Beer, der via både en masterclass og specialist tours tilbyder branchefolk at dygtiggøre sig og blive klogere på såvel fremtidens ølproduktion som koblingen mellem øl og ost. Tiltaget samler bryggerier, teknologileverandører, eksperter, forskningsinstitutioner og andre aktører fra fødevareindustrien med henblik på inspirerende vidensdeling.

Partnere på World of Beer er Mejeriforeningen og Dansk Brygmester Forening.

Vand, energi, plast og store smagsoplevelser

Og det stopper slet ikke her, for årets Foodtech byder også på IFC Water Congress, der præsenterer løsninger til effektivisering af vand- og energiforbrug og giver et dybdegående indblik i recirkulering af vand, og hvordan pengestrømme til vandprojekter behandles fra finansiering til tillidsvækkende rapportering.

Relateret til vand- og energiforbrug kan de besøgende ligeledes se frem til at få udvidet horisonter på Water & Energy Stage, hvor nogle af branchens førende eksperter sætter fokus på energieffektivitet i fødevareproduktion og reducering af vandforbrug.

Også IFC International Food Contest er traditionen tro at finde på Foodtech, og forventningerne til den kombinerede udstilling og konkurrence er store. Mejeribranchens helt store fejring og prisfest nyder i år flot tilslutning blandt mejerierne, hvor der deltager op til 1.100 produkter til bedømmelse.

Endnu en populær genganger er Plastindustriens konference om plastemballage nu og i fremtiden - en konference, der gør de fremmødte klogere på både nutidens og fremtidens udfordringer og muligheder med cirkularitet og genanvendelse af plastemballage.

Foodtech slutter på torsdag den 3. oktober.

Se mere om messen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079