23948sdkhjf

Flere gæster kiggede forbi Foodtech

Torsdag blev der sat punktum for tre dages Foodtech-messe. Flere end 265 udstillere og et omfattende aktivitetsprogram samlede branchen om alle facetter af både tidens og fremtidens fødevareteknologi i MCH, Messecenter Herning.

- Messen har understreget Foodtechs position som fødevareindustriens fælles mødested, som er kendetegnet ved den særlige synergi, der opstår mellem tre elementer - mødet mellem fagfolk kombineret med højteknologiske løsninger og fremsynede indsigter, siger administrerende direktør for MCH, Georg Sørensen, i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig over udstillernes tilbagemeldinger om både nye relationer og styrkelse af de eksisterende. Alt i alt viser det personlige møde igen sin store værdi, fortsætter han.

I alt 7.066 besøgende kiggede forbi Foodtech, og dermed var der tale om en lille fremgang fra 2022, hvor besøgstallet lå på 6.918.

”Det har været ekstraordinært godt”

Blandt de mange udstillere på årets Foodtech fandt man automations-virksomheden Scanlox, der deltog for første gang og havde medbragt to store nyheder i form af en AGV-maskine møntet netop på fødevareindustrien og en omnimobil AMR-maskine. Og Scanlox fik i den grad bekræftet, at Foodtech er et godt sted at præsentere innovative teknologier.

- Vores nye maskiner er blevet taget rigtig godt imod, og det har været enormt vigtigt for os at kunne kigge folk i øjnene og blive klogere på, hvad kunderne efterspørger. Det er helt essentielt for os og vores produkter, og vi har mødt repræsentanter fra alle de store fødevarevirksomheder, så vi er meget tilfredse. I det hele taget er det gået fremragende, og vi har fået overvældende mange leads og virkelig god respons - det har været ekstraordinært godt, og vi har erfaret, at Foodtech favner et segment, der er særdeles vigtigt for os, konstaterer Jan Jakobsen, administrerende direktør i Scanlox.

”På alle måder værdiskabende”

Også den globale fødevaremaskine-virksomhed Urschel deltog i år for første gang på Foodtech, hvor man var imponeret over messens netværksmæssige kvaliteter. Virksomheden, der især er kendt for sine teknologier inden for opskæring af fødevarer, sætter pris på Foodtech som mødested og tager også hjem med spændende forretningsmæssige perspektiver i bagagen.

- Vi har været meget positivt overraskede og fået flere leads, end vi havde forventet. Foodtech er en god måde at få vores navn ud på, og vi har både fået reetableret kontakten med gamle kunder og mødt en masse nye, potentielle kunder. Det er vigtigt, at vi har et branchesamlende sted som Foodtech, og vores netværk er væsentligt styrket efter tre dage på messen - så det er på alle måder værdiskabende for os at deltage, fastslår Thomas Baioumi, regional salgschef i Urschel.

IFC-ansvarlig: Det er gået helt fantastisk

Traditionen tro var den kombinerede udstilling og konkurrence IFC International Food Contest også en del af Foodtech, og med cirka 1.100 deltagende mejeriprodukter var der nok at gå på opdagelse i for både fagfolk og andre interesserede. Åbningen og den tilhørende prisuddeling var en velbesøgt succes, og den varede ved messen ud.

- Det er gået helt fantastisk, og det har virkelig været en stor oplevelse og forløsning at se de mange deltagende produkter udstillet og bedømt. Mejerierne udtrykker enorm begejstring over udstillingen og glæder sig over den flotte modtagelse af deres produkter - oplevelsen er nemlig, at de mange besøgende er gået nysgerrigt og koncentreret til værks, hvilket også har været med til at skabe en helt perfekt, rolig og dedikeret stemning i hallen. Derudover sætter vi naturligvis stor pris på den omfattende mediedækning, som vi har fået fra både lokale, regionale og landsdækkende medier, lyder det fra Lars Johannes Nielsen, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for IFC.

Lokale vindere af DM i 3D-print

Årets Foodtech bød desuden på en lang række events og aktiviteter - eksempelvis DM i 3D-print, der efter tre intense konkurrencedage blev vundet af Sebastian Chidi Andresen og Max Bursell fra Herningsholm, som demonstrerede yderst overbevisende færdigheder inden for fremtidens 3D-teknologier.

Derudover kunne de besøgende udvide horisonter på den nye Global Dilemma Conference, der med hjælp fra blandt andre Sebastian Mernild, professor i klimaforandringer og leder af SDU Climate Cluster, og Connie Hedegaard, forhenværende klimakommissær i EU, satte fokus på klimaforandringerne og vigtigheden af at accelerere den grønne omstilling i fødevareindustrien.

I det nye innovationsområde Future Food Lab blev der blandt andet fremvist teknologier til hjemmeproduktion af øl og ost, mens man på IFC Water Congress og Water & Energy blandt andet kunne få indsigt i optimering af vand- og energiressourcer i den industrielle sektor og et indblik i danske styrkepositioner inden for vandteknologi.

Også Plastindustrien var på plads med en indsigtsfuld konference, ligesom nyheden World of Beer blandt andet klædte bryggere på med info om nye teknologiske løsninger med relevans for ølbrygning samt gav inspiration til kombinationer af øl og ost.

Foodtech finder sted næste gang den 27.-29. oktober 2026.

Artiklen er en del af temaet Foodtech 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094