23948sdkhjf

Terma lander første ordre i rammeaftale med Forsvaret

Terma skal integrere kortdistance luftforsvar

I januar 2023 indgik Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) en rammeaftale med Terma om integration af et nyt luftværnssystem til det danske forsvar.

Rammeaftalen gør Terma til system- og integrationsansvarlig i leveringen af det samlede luftværnssystem.

Nu har Terma modtaget den første indkøbsordre under rammeaftalen. Det drejer sig om systemintegration af et nyt VSHORAD-system (Very Short Range Air Defence, red.)

FMI har for nyligt indgået kontrakt med tyske Rheinmetall om levering af 16 Skyranger-tårne, som udgør det operative behov for at løse opgaven. Terma står for integrationen med det overordnede luftforsvarssystem, og vil blandt andet integrere avancerede sensorer som for eksempel radarer.

- Termas fleksible luftforsvarstilgang, hvor vi integrerer de bedst egnede systemer fra flere leverandører, vil give Danmark en hurtig og omkostningseffektiv Very Short Range Air Defence-system til 1. Brigade, siger Steen Lynenskjold, executive vice president, government and partnerships hos Terma, i en pressemeddelelse.

Chefen for FMI’s Luftdivision, oberst Klaus Qvist, supplerer:

- Vi er meget tilfredse med aftalen om systemintegration med Terma, som vi kender godt fra andre samarbejder. Systemintegration er afgørende: Der findes ikke et fiks, færdigt og samlet luftværnssystem som en hyldevare, som man ”bare” kan købe. For alle løsninger inden for luftværn er det væsentligt, at de enkelte delelementer, herunder våbenplatforme, radarer og kommandostationer, kan integreres til en samlet operativ kapacitet. Terma sikrer denne integration for os.

Mange af delsystemerne er standardvarer, der anskaffes af FMI via eksisterende rammeaftaler og integreres i det samlede luftværnssystem af Terma. Dette drejer sig ud over våben blandt andet om køretøjer og kommunikationsudstyr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063