23948sdkhjf

Ny stor drejebænk skal sikre nye ordrer

BM2 Industri har investeret i en ny, stor drejebænk

Sidste gang BM2 i Bøvlingbjerg investerede i maskinparken, er syv år siden, og der var tale om en CNC-drejebænk.

Den er ved at være betalt, og det har betydet, at der her i 2024 i produktionshallerne er gjort plads til en ny investering.

- Vi har købt en ny CNC-drejebænk. Uden at sætte konkret beløb på vil jeg sige, at det for en virksomhed af vores størrelse er en rimelig stor investering, vi har foretaget, fortæller Jonas Christiansen, der er medejer af BM2, i en pressemeddelelse.

Bliver mere fleksibel

Der er flere forklaringer på, at Bøvlingbjerg-firmaet har investeret i en Goodway GV1600 drejebænk.

- Hvis vi også i fremtiden skal være attraktive og være den foretrukne maskinfabrik, uanset om det gælder store eller små emner, store eller små projekter, skal vi også forny os. Det synes jeg i høj grad, vi gør nu, siger Jonas Christiansen.

De maskiner, BM2 har nu, kan håndtere emner på op til 4 meter i diameter. Med den nye drejebænk bliver BM2 mere fleksibel, forklarer Jonas Christiansen.

- Vi får nogle gange forespørgsler på mindre emner. Dem kan vi sådan set godt klare, men det er ikke altid det mest rentable at have store maskiner til at bearbejde små emner. Med den nye maskine bliver vi meget mere attraktive på blandt andet disse emner. Og en af de store fordele ved det nye køb er, at den kan både dreje og bore. På den måde slipper vi for at flytte emner fra en maskine til en anden maskine, og det vil spare tid og dermed spare penge for kunden, der får et billigere produkt af samme høje kvalitet, forklarer han.

Flere bolde i flere forskellige kurve

Et andet mål med købet, der, hvis alt går efter planen, bliver taget i brug, når kalenderen skifter fra 2024 til 2025, er at blive mere attraktiv i flere forskellige brancher.

- Tiderne har ændret sig, og det med masseproduktion er ikke aktuelt. Vores plan og mål er på den ene side at holde fast i at levere til blandt andet vindenergisektoren samt betonindustrien og på den anden side hente nye opgaver i andre brancher for alt i alt at øge forretningen. For år tilbage blev vi ramt af, at vi havde de fleste bolde i en kurv, og derfor arbejder vi i dag på at få flere bolde i flere forskellige kurve, siger Jonas Christiansen.

Han er tredje generation hos den vestjyske underleverandør, der blev grundlagt af hans farfar Knud Verner Christiansen i 1955 under navnet Bøvling Maskinværksted.

I 2005 skiftede virksomheden navn til BM2 Industri. BM dækker over Bøvlingbjerg Maskinværksted, og 2-tallet signalerer anden generation, da indehaveren, Mogens Christiansen, er søn af Knud Verner Christiansen.

I dag er BM2 en ordreproducerende leverandør af store komponenter til blandt andet vindmølleindustrien, offshore-virksomheder og producenter af cementanlæg.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.046