23948sdkhjf

Smedelærling takkede ja til afrikansk eventyr

Anker Christian Nielsen, der til dagligt er i lære som smed hos TK Stål & Maskiner, får lige nu en oplevelse for livet.

Sammen med tre jævnaldrende, der også er i gang med smedeuddannelsen, er han i udvekslingspraktik i Tanzania.

Faldt for smedefaget

Lige efter folkeskolen begyndte Anker Christian Nielsen på Mercantecs todelte grundforløb, hvor første del handler om at blive afklaret. Det var her, at han for alvor faldt for smedefaget, som han i forvejen havde stort kendskab til med en far, der også har smedebaggrund.

Med den rette indstilling til arbejdet og omgangen med andre mennesker er det som udgangspunkt forholdsvis nemt at finde læreplads. Langt de fleste håndværksvirksomheder anerkender nemlig, at de er medansvarlige for at holde antallet af faglærte oppe.

Sådan er det i hvert fald hos TK Stål & Maskiner, hvor Anker Christian Nielsen er den ene ud af p.t. seks lærlinge. Virksomheden, der tilbyder professionelt smedearbejde til kunder indenfor landbrug, industri og byggeri, består af godt og vel fyrre ansatte.

Turnus på sukkerfarm og forbrændingsanlæg

Med de påkrævede vacciner i kroppen og med passet pakket tog Anker Christian Nielsen i slutningen af september afsked med sine kollegaer og rejste til Østafrika. Målet var en praktikmulighed, som han halvvejs igennem sin smedeuddannelse fik tilbudt af Mercantec, og som TK Stål & Maskiner har bakket op om.

Udsigten til måske at kunne gøre en faglig forskel i et eksotisk land og få en eftertragtet safarioplevelse oveni gjorde udslaget for ham selv.

De fire smedelærlinge indgår i en turnus, hvor de to og to dels skal arbejde på en sukkerfarm, dels på et forbrændingsanlæg.

Anker Christian Nielsen og hans makker er planmæssigt begyndt på sukkerfarmen, der skulle være så gigantisk, at der er anlagt skinner og kører tog til og fra selve plantagen. Og det er netop vedrørende vedligehold af togene, at de unge smedelærlinge får prøvet kræfterne af – endda samtidig med, at det hele foregår på engelsk og i anderledes høje temperaturer end herhjemme.

Sundt at opleve andre verdensdele

Det er de alt sammen spændte på at høre om hos TK Stål & Maskiner med indehaver Thomas Klausen i spidsen. Han har en forventning om, at Anker Christian Nielsen kommer styrket tilbage i slutningen af november.

- Vores lærlinge begynder ofte ret unge. I sig selv modner det altid at blive en del af en arbejdsplads med erfarne og voksne mennesker. Men uanset, om det gælder Anker eller andre unge i samme situation, tror jeg på det sunde i at opleve, hvordan tingene foregår andre steder og i særdeleshed i andre verdensdele, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063