23948sdkhjf

1.200 teknologientusiaster gæster Odense i Week of Robotics

Et hattrick af robotkonferencer trækker ikke mindre end 1.200 internationale gæster til Odense i denne uge

I dag lyder startskuddet. Den såkaldte Week of Robotics indledes med Roscon, den største af i alt tre konferencer, hvor 90 procent af deltagerne har et udenlandsk pas og over halvdelen har taget turen fra kontinenter uden for Europa.

Ros er, hvad man kan betegne som robotternes alfabet, og det vil være omdrejningspunktet, når de første mange gæster samles i Odeon tirsdag morgen. Week of Robotics er imidlertid også de godt 1.200 konferencedeltageres mulighed for at opleve det robotmiljø, som er vokset i Odense de seneste 15 år.

- I Odense tør vi godt sige højt, at vi vil være verdens bedste robotby. Vi tager med Roscon plads blandt store internationale metropoler, der tidligere har lagt by til konferencen, og vi har chancen for at vise ikke mindre end 1.200 førende forskere, eksperter og entusiaster inden for robotbranchen, at det odenseanske robotmiljø er helt i særklasse, og et sted de ikke kan undgå at orientere sig mod også i fremtiden, siger borgmester Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse.

Når Roscon stik imod traditionen har valgt Skandinavien og en by af Odenses forholdsvist begrænsede størrelse, så skyldes det i høj grad den position, som Odense er godt i gang med at indtage.

- Odenses ry som et globalt knudepunkt for robotinnovation gør byen til det naturlige valg som vært for Roscon 2024. Det blomstrende økosystem af førende forskningsinstitutioner, banebrydende virksomheder og ivrige robotentusiaster afspejler vores dynamiske og passionerede fællesskab, siger Vanessa Yamzon Orsi, CEO i Open Robotics, der står bag konferencen.

Virksomhederne spiller central rolle

Især muligheden for at komme helt tæt på byens robotvirksomheder i forbindelse med workshops og sideevents er tydeligvis et trækplaster udover det sædvanlige.

Mandag deltog næsten 200 af konferencedeltagere for eksempel i en række workshops i det fælles odenseanske hovedkvarter for Mobile Industrial Robots (Mir) og Universal Robots, og tilslutningen til ugens øvrige events uden for konferencelokalet er overvældende. Det omfatter alt fra en eksklusiv bustur rundt i det fynske robotmiljø til et afterparty, hvor det er en robot, der skænker drikkevarer.

Inden Roscon slutter torsdag, er der allerede gang i en ny konference i Odense, som kredser om sociale robotter, nemlig ICSR, og sidst på ugen rykker tyske Ros Industrial ind i den fynske hovedstad.

- Vi hilser det meget velkomment, at de her konferencer lander i byen. Det er helt generelt en god hjælp i vores jagt på kvalificeret arbejdskraft, at så mange udviklere, forskere og eksperter inden for robotområdet får lejlighed til at besøge os og opleve, hvad det er, vi kan i det her miljø i Odense og på Fyn i det hele taget, siger CEO og president Jean-Pierre Hathout hos MIR.

Også de mindre og yngre virksomheder forventer at profitere af Odenses værtskab for striben af robotkonferencer:

- Netværk er helt afgørende for os, og de her typer konferencer er med til at udvide det netværk og gange det med 10. Det er sindssygt vigtigt for os, at vi kan tappe ind på det internationale marked, og det er afgørende for væksten i en virksomhed som vores, at der findes et økosystem, hvor man kan dele viden og få hjælp så effektivt, som det er tilfældet på Fyn, fortæller CEO hos Coalescent Mobile Robotics, Oskar Lauritzen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047