23948sdkhjf

NKT starter installation af tysk energimotorvej

NKT har på vegne af netværksoperatøren TenneT påbegyndt installationen af 518 kilometer højspændingskabler i det tyske korridorprojekt SuedLink.

Dette vil muliggøre transmissionen af vedvarende energi produceret i det nordlige Tyskland til industriområder i syd.

SuedLink er et af de vigtigste korridorprojekter, der er centrale for at realisere det såkaldte ”Energiewende”, Tysklands langsigtede strategi for overgang til vedvarende energi.

- Opstarten af installationen er en vigtig milepæl i dette ambitiøse projekt, som vil spille en central rolle i opbygningen af den energiinfrastruktur, der er nødvendig for Tysklands omstilling til vedvarende energi. Vi er stolte af at fortsætte eksekveringen af vores leverance til TenneT til dette historiske projekt, hvor vi udnytter vores ekspertise i at gennemføre store kabelprojekter succesfuldt, siger Lukas Sidler, executive vice president og head of HV solutions i Köln hos NKT.

Skal bygge to sektioner

NKT skal levere kabler og kabeltilbehør til to af SuedLinks sektioner, som tilsammen udgør et af to komplette kabelsystemer. Derudover omfatter ordren specialudviklede installations-løsninger til at krydse floden Elben samt en saltmine. De to sektioner er bestilt af netoperatørerne TenneT og Transnet. Kabelsystemerne til SuedLink vil med en kapacitet på 2x2 GW være en af verdens længste landkabler baseret på HVDC-teknologi.

- Med dagens kabelinstallation bliver SuedLink en realitet. Denne milepæl markerer et betydeligt skridt på vejen til at sikre en stabil og bæredygtig energiforsyning i Tyskland. Nedlægningen af de første 37 kilometer af den 700-kilometer lange kabelrute markerer, at SuedLink nu bliver installeret og vil blive synlig langs ruten, siger Tim Meyerjürgens, chief operations officer i TenneT.

SuedLink starter i Nordtyskland, hvor den forbindes til on- og offshore vindmølleparker samt kabelforbindelsen NordLink, som bringer vandkraft fra Norge til Tyskland via et 525 kV HVDC-kabelsystem leveret af NKT i et turnkey-projekt i 2021.

SuedLink forventes at være operationel i 2028.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063