23948sdkhjf

Metalindustrien hyldede de dygtigste lærlinge

Nyudlærte lærlinge inden for metalindustrien blev fredag fejret ved den årlige uddeling af Metalindustriens Lærlingepris

Fredag d. 25. oktober hyldede metalindustrien årets dygtigste lærlinge i Industriens Hus i København, hvor ML-prisen blev uddelt for 22. gang til 25 dygtige, nyudlærte lærlinge.

Det er Metalindustriens Uddannelsesudvalg, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne, der står bag ML-prisen.

Det gode håndværk og det gode fællesskab

Familier, faglærere og mestre var også inviteret med til fejringen, der begyndte med kaffe og morgenmad. Klokken 10.30 havde alle gæster og prismodtagere taget plads i salen, og herefter kunne Susanne Bomholdt Andersen, sekretariatschef i Metalindustriens Uddannelsesudvalg, byde velkommen til dagens første taler.

- ML-prisen er jo ikke kun en pris, vi giver til dem, der er fagligt dygtige. Hvis vi skulle gøre det, skulle vi finde en større sal. Nej, ML-prisen går på to ben, som jeg mener er lige vigtige, og som vi hylder jer for i dag. I hyldes for at skabe et godt fællesskab på både jeres arbejdsplads og jeres skole. I hyldes for jeres eminente håndværk. Vi hylder med andre ord både den gode håndværker og den gode kollega, sagde Peter Faber, forbundssekretær i Dansk Metal og formand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg.

Traditionen tro var der et musikalsk indslag kaldet ”Fra et talent til et andet”. Det var tubaist August Schieldrop fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der lod publikum høre, hvordan et andet slags talent kan tage sig ud.

Det kræver mod

Herefter kom digital indholdsskaber Rasmus Brohave på scenen. Han var inviteret til at holde festtale og hjælpe med at overrække statuetter. I sin tale fandt han paralleller mellem det at være influencer og faglært.

- ”Mod” er et af nøgleordene. Det kræver nemlig mod at udvikle et talent. Livet kræver mod. Man skal turde gøre det, man selv brænder for. Det har jeg gjort, og det har I gjort. Godt nok har vi ikke valgt den samme vej, men vi har det til fælles, at vi er gået efter det, vi ville, sagde Rasmus Brohave.

Herefter gik selve prisoverrækkelsen i gang, hvor hver enkelt prismodtager blev kaldt på scenen til håndtryk og overrækkelse af statuette, diplom og blomster.

Undervejs blev der læst op af de indstillinger, som skoler og virksomheder har skrevet om lærlingene.

Faglærte er afgørende for at nå klimamålene

Til slut var det Signe Tychsen Philip, vicedirektør i DI og næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg, der kom på scenen som arrangementets sidste taler.

- Det er dybt alvorligt, når vi fra Dansk Industris side siger, at vi er afhængige af, at flere vælger at gå erhvervsuddannelsesvejen, som I har gjort. Alene på industriens område forventes en efterspørgsel efter i alt 126.000 årsværk yderligere frem mod 2030, hvis vi skal nå klimamålene. Så der er brug for jer. Dygtige faglærte er en af forudsætningerne for, at vi har fortsat vækst og velstand her i Danmark, sagde Signe Tychsen Philip.

I løbet af det sidste år er over 200 nyudlærte lærlinge blevet indstillet til ML-prisen 2024, men kun 25 nåede gennem nåleøjet og kunne tage den ærefulde pris med hjem.

De nyudlærte lærlinge, som modtog ML-prisen, har alle udmærket sig ved et 12-tal til svendeprøve. De har desuden kvalificeret sig til prisen ved at have stort fagligt overblik, være kvalitets- og ansvarsbevidste og selvfølgelig være gode kammerater og kolleger på deres arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096