23948sdkhjf

KSM Steel på lokalt opkøb

Hvirring Smede- og Maskinfabrik, der har hjemme i Uldum vest for Horsens, lukker, og KSM Steel overtager produktionen.

I mange år har Claus Madsen, Jim Jensen og Bjarne Kristensen produceret udstyr inden for grusmateriel samt underleverandørarbejde, herunder blandt andet prototyper til vindmølleindustrien.

Eventyret begyndte i år 2000 i en mindre maskinfabrik i landsbyen Hvirring, hvor der udelukkende blev arbejdet for det daværende Bonus Energy (senere Siemens). Der blev bygget møllehuse og mange forskellige dele til resten af møllen. Det blev hurtigt klart, at de ville vokse ud af lokalerne på grund af de store komponenter, så efter cirka et år besluttede de at flytte til nye lokaler i Uldum 7 km mod nordøst, hvor de har været siden.

- Med opførelsen af maskinhallen i Uldum åbnede der sig flere muligheder, og vi modtog mange forespørgsler fra blandt andet små grusgrave, der manglede forskelligt materiel. Dette har vi forfulgt lige siden og har udviklet et bredt sortiment af transportbånd, større sorteringsanlæg og fødekasser, udtaler Jim Jensen og Bjarne Kristensen i en pressemeddelelse.

- Der viste sig også at være et stort behov for reparations- og servicearbejde, hvilket jeg varetog sideløbende med montering af vores egne anlæg. Således har vi haft næsten 25 spændende og hæsblæsende år, fyldt med oplevelser og spænding på mange måder, fortsætter de.

- Efteråret 2023 blev dog anderledes, og efter flere samtaler besluttede vi gradvist at afvikle virksomheden. KSM Steel A/S, en lokal smede- og maskinfabrik, så potentiale i vores produkter og overtager nu produktionen af blandt andet stakkebånd, udtaler Jim Jensen.

Per Møller, ejer af KSM Steel, udtaler:

- Produkterne fra Hvirring Smede og Maskinfabrik passer godt ind i vores produktion, som underleverandør har vi de fleste kompetencer inhouse, fra skæring, savning, bukning og svejsning til ingeniør der kan udarbejde tegninger. Vores serviceafdeling vil også komme til at stå for montagen, og vi ser meget frem til at komme i gang. Første projekt er på tegnebrættet og vil blive en tro kopi af tidligere fremstillet. Vi ændrer ikke noget på de principper og den høje kvalitet som HSM har stået for.”

Desværre er der en trist side af salget. Claus Madsen døde efter kort tids sygdom. Han havde lidt af flere blodpropper, men var kommet sig efter genoptræning. Til det sidste var han aktiv og så ud til at komme sig helt. Til stor sorg blev han ramt af endnu en blodprop, og hans liv stod ikke til at redde. Han blev bisat den 17. oktober 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109