Ny gigant hos sydjysk plastvirksomhed
Den seneste opgradering i produktionen skal blandt andet ses i lyset af en stigende efterspørgsel fra offshoreindustrien. Rolf Schmidt Industri Plast får stadig flere ordrer på specialemner til subsea-installationer i ind- og udland, hvilket gør den mest markante af de to nyinvesteringer yderst relevant.
Udover at det fysisk er en af de største maskiner Kolding-virksomheden nogensinde har installeret, er det den store fleksibilitet i bearbejdningsområdet, der bidrager til nye produktionsmuligheder.
Succes i Norge
Flemming Andreassen, administrerende direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast, er begejstret for kompetenceudvidelsen, der gør det muligt at arbejde med større præcision og hastighed, når det gælder komplicerede opgaver.
- Det er en optimering, der kan mærkes. Vi har fået langt nemmere ved at håndtere de helt store specialemner i termoplast. Det kunne også lade sig gøre før, men der var flere arbejdsgange involveret i processen. Nu opererer vi langt mere smidigt, og vi kan sige ja til endnu større opgaver, siger Flemming Andreassen, som med den nye DMU 105 Monoblock-fræsemaskine også kan tilgodese den stigende andel af norske kunder, der lægger ordrer i det sydjyske.
Strategien om at have en salgskonsulent dedikeret til nabolandet mod nord, har i den grad vist sig at være holdbar. Selvom det er aktørerne i offshoreindustrien på vestkysten der fører an, følger de mere traditionelle industrivirksomheder godt med. Faktisk så godt, at Flemming Andreassen nu kan kalde Norge for virksomhedens største eksportmarked.
- Vi leverer til mange forskellige brancher ude i verden, men det norske marked er toneangivende. At vi kan bearbejde de massive offshore-emner, udmønter sig i pæne ordrer, der trækker den norske omsætning op, erklærer Flemming Andreassen.
Vital for konkurrenceevnen
Udover det store 5-aksede bearbejdningscenter har man også indkøbt en ny CTX 550 drejebænk som erstatter en ældre af slagsen. Opgraderingen skal være med til at opretholde et højt produktionsflow og optimere fremstillingen af mindre plastemner.
Flemming Andreassen lægger ikke skjul på, at de kontinuerlige investeringer i nye maskiner er vitale for konkurrenceevnen og evnen til at imødekomme de stigende kvalitetskrav på tværs af forskellige brancher.
- Som underleverandør til både medicinal- og levnedsmiddelindustrien er vi vant til høje kvalitetsstandarder, men vi skal være på forkant. Det er en af grundene til, at vi investerer i ny maskinteknologi og integrerer nye robotceller. Kvaliteten og ensartetheden i kundernes emner skal være upåklagelig. Vores kvalitetsafdeling finder meget få fejl, og spildprocenten i produktionen er på et meget lavt niveau. Det har naturligvis stor betydning for os, men så sandelig også for vores kunder, som skal overholde de stadig strengere dokumentationskrav i deres egne markeder, slutter Flemming Andreassen.