23948sdkhjf

Ejere svigtede Carnitech

Carnitechs tidligere administrerende direktør og med-grundlægger kritiserer den amerikanske investeringsfond AIAC for ikke på noget tidspunkt at skyde kapital i Carnitech.
Carnitechs konkurs i sommer gør stadig ondt på Thorkild Ellekrog Christensen, som var virksomhedens medgrundlægger og administrerende direktør. Den amerikanske investeringsfond AIAC, der købte Støvring-virksomheden i 2010, kunne slet ikke stille med de økonomiske midler, man havde håbet på. Det fortæller han til Nordjyske Stiftstidende i dag.

Siden 2003 havde Carnitech arbejdet på et nyt forretningsområde inden for kødforarbejdning, som Marel i 2009 ikke længere følte de kunne stå inde for og derfor besluttede at sælge Støvring-afdelingen fra. Og det var her AIAC købte aktiviteter, men ikke bygninger. Og allerede fra starten var Thorkild Christensen skeptisk over for den nye ejer, skriver Nordjyske.

- Vi ikke helt var kommet i mål med udviklingen af det nye bærende forretningsområde, og måtte forudse yderligere behov for driftskapital. Men vi besluttede at give det en chance og fremlagde en ny forretningsplan for det nye selskab, Carnitech aps. Vi anbefalede bl.a. en omdannelse fra anpartsselskab til A/S, og samtidig en tilførsel af ny kapital, så vi var i stand til at finde kreditfaciliteter på 20 millioner kroner og garantirammer på 10 millioner kroner. Det blev pure afvist af vores nye ejere, som sagde at der ikke ville blev tilført nye penge fra ejerne, men at likviditet skulle frembringes på anden vis, fortæller han til avisen.

Al behov for likviditet blev i stedet skaffet via endnu større forudbetalinger fra kunderne og ved at strække kreditterme fra leverandørerne længere, og ifølge Thorkild Christensen frygtede han hele tiden, at arbejdet med at fremskaffe likviditet ville dræne virksomheden for al anden energi. Efter et møde 3. marts 2010 besluttede ledelsen så at stoppe samarbejdet. Og da Carnitech blev erklæret konkurs i juni 2013 gik makkerparret Aksel Andersen og Thorkild Christensen fra den gamle ledelse ind i et konsortium med henblik på at redde virksomheden. Men Marel endte med ikke at ville leje bygningerne ud og afgav ifølge kurator det bedste bud på kødaktiviteterne.

I dag er der således 30 ansatte tilbage i Marels varetægt, efter Carnitech frem til konkursen i sommer beskæftigede 200 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078