Offshore håndværker
Dansk Metal er med til at udforme en ny uddannelse inden for offshore, transport og shipping, som tilgodeser virksomhedernes kompetencebehov.
Arbejdspapiret - offshore håndværker - kunne meget vel kunne blive navnet på den ny uddannelse.
- Uddannelsen skal planlægges i et tæt samarbejde med branchen. Der bliver tale om en helt ny uddannelse for kommende lærlinge, men herudover skal medlemmerne kunne sikre sig en løbende kompetenceudvikling gennem AMU-systemet i ME-regi (Metalindustriens Efteruddannelse), siger Per Madsen.
Områdets kompetencer inden for området bevares og samles på Maritim Uddannelsescenter Vest.
Undervisningsminister Ulla Tørnæs.
Offshoresektoren er et vigtigt beskæftigelsesområde i vækst, og en væsentlig del af industriens aktiviteter finder sted i Esbjerg/Ribe amt. 200 af regionens virksomheder har tilknytning til offshore aktiviteter, der i år 2000 tegnede sig for en samlet beskæftigelse på 3.500 fuldtidsstillinger og en omsætning på 5 mia. Esbjergs geografiske placering har haft stor betydning for denne koncentration, idet byen har den korteste afstand til Nordsøens boreplatforme. Derfor er det vigtigt, at virksomhederne kan rekruttere medarbejdere med de rette kompetencer.
Ministeriets papir taler bl.a. om en ny kort videregående uddannelse og en ny erhvervs grunduddannelse rettet mod offshore samt HTX, med offshore som valgfag.
1. november 2004
Kilde: Dansk Metal – http://www.danskmetal.dk