23948sdkhjf

Hydrema automatiserer

Hydrema har anskaffet en Bila RoboPower til deres spåntagende afdeling, hvor de blandt andet laver komponenter til deres entreprenørmaskiner.
Før Hydrema anskaffede sig en Bila RoboPower, stod der en fast operatør ved CNC-maskinen. Hans job var at foretage ilægning og udtagning af emner, og ofte stod han og ventede på, at komponenten blev færdigproduceret, da han ikke kunne nå at udføre andre opgaver.

I dag har operatøren frigivet mandetimer til andre opgaver, da han kan sætte Bila RoboPower til at køre i tre-fire timer i træk, før han skal skifte emner på den. Produktionsingeniør Frederik Bach Nielsen udtaler:

- Vores formål med automatiseringen var at reducere forbruget af operatørtimer ved maskinen, og vi har netop lavet en effektivitetsmåling, der viser, at operatøren bruger 58 procent færre mandetimer ved maskinen. Vi har frigivet tre-fire timers drift af gangen, som vores operatør bruger til at betjene andre maskiner samtidig.

Andre vigtige faktorer for Hydrema er også, at operatøren kan forberede omstilling til nyt job og afslutte eksisterende job, foretage kvalitetskontrol og vedligeholde værktøj samtidig med, at maskinen producerer. Så det er minimal tid, der bruges ved skifte til andre varianter samt en optimering af stabiliteten for processen.

[b]Ubemandet kørsel[b]
Der køres i to skift hos Hydrema, men ved emner med lang spåntid eller i spidsbelastede perioder, er der mulighed for at benytte ubemandet kørsel ved at sætte Bila RoboPower til at køre i tredje skift, og her kan man lade emner op til ca. fem timers produktion, så emnerne står klar til, at der møder en medarbejder ind næste morgen. På den måde frigiver Hydrema mandetimer på første og andet skift og udnytter maskintimer på tredje skift.

Bila RoboPower var den første håndteringsrobot i virksomheden, så der var store forventninger til robotcellen.

- Løsningen fra Bila blev valgt, da Bila RoboPower levede op til de opstillede krav i kravspecifikationen, og en af de store fordele var blandt andet afstanden mellem robotcelle og CNC-maskinen, der giver mulighed for god plads til omstilling, uden at robotcellen skal flyttes. Vi havde undersøgt forskellige leverandører, hvor ikke alle levede op til kravene, samtidig med Bila kunne levere den rigtige løsning, blev Bila også konkurrencedygtige på prisen, siger Frederik Bach Nielsen.

Der blev brugt to dage på at træne operatører, og indkøringen af to udvalgte komponenter i samarbejde med operatør hos Hydrema og programmør fra Bila kunne klares på en dag. Herefter har man formået at holde robotten kørende på to skift, og nu er man også påbegyndt ubemandet kørsel i weekenden.

- Bila RoboPower har helt klart været en succes fra starten, og Hydrema har været tilfredse med samarbejdet, slutter Frederik Bach Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103