23948sdkhjf

DA tilfreds med forlig om arbejdsmiljø

[i]Onsdag aften blev der indgået forlig om en arbejdsmiljørefom. DA udtrykker tilfredshed med reformen.[/i]
Regeringen, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre indgik onsdag aften forlig om en arbejdsmiljøreform. Reformen, der koster 85 millioner kroner årligt, betyder, at Arbejdstilsynet får tilført 140 ekstra medarbejdere, og at afstanden mellem de såkaldte screeningsbesøg på virksomhederne får et interval på syv år. Hidtil har der været 11 år mellem tilsynets virksomhedsbesøg, skriver ritzau.

Finder Arbejdstilsynet problemer ved screeningen, kan det pålægge virksomhederne at søge rådgivning. Der indføres også en smiley-ordning, så virksomheder med et dårligt arbejdsmiljø hænges ud, mens "artige" virksomheder omvendt roses. Samtidig slipper 40.000 virksomheder for at betale 400 kroner per ansat til Bedriftssundhedstjenesten (BST). Fremover kan virksomheder, der ønsker det, abonnere på BST's rådgivning, men det bliver frivilligt.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) kalder reformen et "gigantisk fremskridt i arbejdsmiljøpolitikken". Men beklager at socialdemokraterne har valgt at stå udenom forliget. Socialdemokraterne og LO mener, at forliget amputerer BST.

DA udtrykker i en kommentar tilfredshed med forliget. Underdirektør i DA, Thomas Philbert Nielsen, udtaler blandt andet :

- Der er med forliget lagt op til en nødvendig modernisering og effektivisering af arbejdsmiljøsystemet. Forliget mellem regeringen og partierne sætter rammerne for reformen, og der forestår derfor nu et omfattende arbejde for både myndigheder, arbejdsgivere og lønmodtagere med at udvikle det nye system. Det er en opgave, arbejdsgiverne vil gå fuldt og helt ind i.

- DA håber og forventer, at den zig-zag-kurs på arbejdsmiljøområdet, der blev indledt i 1997, kan afløses af en stabil fornyelsesproces til gavn for arbejdsmiljøudviklingen i Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079