23948sdkhjf

Rekordomsætning på aktiemarkedet

[i]Københavns Fondsbørs oplyser, at januar 2004 har sat rekord i omsætning. Mere end 50 milliarder kroner nåede aktieomsætningen at nå op på.[/i]
For første gang nogensinde blev der på aktiemarkedet i januar måned 2004 omsat for mere end 50 mia.kr. på en enkelt måned, idet der samlet blev handlet for 53,4 mia.kr. I forhold til rekorden fra oktober 2002 er der tale om en stigning på 12 pct, skriver Københavns Fondsbørs i en pressemeddelelse..

Rekordomsætningen har ligeledes medført et rekord stort antal handler. Aldrig tidligere er der på én måned gennemført over en kvart million handler, emlig 259.062 handler.

Rekordomsætningen er påvirket af købstilbudet på Radiometer A/S, men selv uden denne omsætningen sætter januar rekord, på 49,4 mia.kr. Antallet af handler er ikke nævneværdigt påvirket af omsætningen i Radiometer.

Københavns Fondsbørs har oplevet en rekordfyldt januar.I januar er kurserne i gennemsnit steget 8 pct., hvilket har givet investorerne store kursgevinster. Værdien af de noterede selskaber er steget 63 mia.kr., og beløb sig til 781 mia.kr. ved udgangen af januar.

Den mest omsatte aktie i januar måned blev A.P. Møller – Mærsk B med 7,1 mia.kr., efterfulgt af TDC og Danske Bank med hhv. godt 6,7 mia.kr. og knap 5,9 mia.kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08