23948sdkhjf

Industriforlig møder modstand

[i]Politiken fortæller i dag, at tillidsfolk og fagforeningsformænd på store virksomheder rundt i Danmark siger nej til industriforliget.[/i]
Det er et stort nej, der har mødt Politikens medarbejdere, når de har talt med tillidsfolk og fagforeningsfolk på godt en håndfuld store danske virksomheder. De vil ikke acceptere det netop indgåede forlig om en kommende overenskomst på industriområdet.

Det er punkterne om at arbejde strejketid af uden overarbejdstillæg samt åbningen for mere skifteholdsarbejde, der ifølge Politiken er det springende punkt.

Tillidsfolkene støttes af fagforeningsfolk, deriblandt for5manden for Metal i Horsens:

- Man mister sin timeløn, risikerer bod og nu også at skulle overarbejde de tabte timer uden tillæg. Og det er ensidigt arbejdsgiverne, der afgør, om de ansatte skal betale, siger Bjarne Sørensen til Politiken.

Topforhandler på lønmodtagersiden Børge Frederiksen fra SiD mener, at der på trods af skærpelsen i modregning af forsømte timer er sket ebn forbedring idet det er aftalt, at der kan indkaldes til møde mellem organisationerne og de lokale parter for at løse problemet, inden det bliver alvorligt

Forliget skal til urafstemning om nogle uger, og mange kan endnu nå at ændre mening, påpeger professor på Roskilde Universitetscenter (RUC) Steen Scheuer overfor Politiken:

-Men det er klart, at resultatet ikke flyver hjem. Aftalen er uden feriefridage eller andre gennembrud, så der er nok ikke den store begejstring 'ude på linjen'.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078