I morgen fusionerer industriens arbejdsgivere
Farvel til provinsarbejdsgiverne. Farvel til Metal- og Maskinindustrien. Fremstillingsindustrien er fremover underforeningen for metalbranchen i DI, og det skal styrke servicen og aktiviteterne.
Igennem længere tid har der eksisteret et branchesamarbejde mellem underforeningerne.
- Og det har vist, at vores medlemsprofiler langt hen ad vejen er de samme. Vi lever af at fremstille produkter, og sammen kan vi opnå nogle synergier i de aktiviteter, vi har, og der bliver større basis for, at aktiviteter kan gennemføres, siger Bo Stærmose, som er Fremstillingsindustriens første bestyrelsesformand og administrerende direktør hos drivhusproducenten Juliana i Odense.
Han mener, at medlemsvirksomhederne vil få bedre service efter den nye fusion.
- Vi vil gerne gennemføre flere aktiviteter, og vi vil arbejde med endnu flere sektioner inden for foreningen, hvor virksomheder med samme udfordringer kan mødes. Det kan for eksempel være virksomheder, der arbejder med overfladebehandling, og nu har vi en bredere medlemskreds, som det kan udspringe af.
Københavnerne forbliver sig selv
Branchesamarbejdet har også hidtil omfattet Industriens Arbejdsgiverforening i København, men IAK er ikke en del af den nye fusion.
- Deres medlemsprofil er typisk anderledes end vores, fordi der er færre og færre fremstillingsvirksomheder i Storkøbenhavn, men til gengæld flere televirksomheder og andre elektroniske virksomheder. Så et nærmere samarbejde var ikke oplagt, men vi fortsætter vores aktiviteter i branchesamarbejdet, som nu er mellem IAK og Fremstillingsindustrien, siger Bo Stærmose.
Typisk var det Metal- og Maskinindustrien med cirka 800 medlemmer, der havde de mindre underleverandører som medlemmer, mens PA med cirka 550 medlemmer havde industrigiganterne som medlemmer.
Fusionen blev besluttet på en ekstraordinær generalforsamling 3. april i år, og i morgen er Fremstillingsindustrien en realitet, når der holdes åbningsgeneralforsamling i Vejle.