23948sdkhjf

Boom i generationsskifter

Alene i jern- og metal-industrien skal 100.000 ansatte have nye arbejdsgivere i løbet af få år.
Omkring 100.000 ansatte i jern- og metalindustrien i Danmark skal i de kommende år have nye arbejdsgivere. Virksomhedsejerne har nået en alder, hvor et generationsskifte begynder at nærme sig hastigt, skriver Århus Stiftstidende.

Virksomhedskonsulent Carsten Birk Nielsen, CBN Finance & Consult a.s. fra Højbjerg, har gennemført en undersøgelse om generationsskifte inden for jern- og metalindustrien. Den viser blandt andet, at 24 procent af virksomhederne forventer at skulle gennem et generationsskifte i løbet af et til tre år.

- Vi står i en situation, hvor de store årgange i løbet af nogle år er på vej på pension. Det betyder, at der bliver sat mange flere virksomheder til salg, end der er købere til. Det er et kæmpeproblem også for dem, der er ansat der. Alene inden for jern- og metalindustrien vil 100.000 ansatte på landsplan i løbet af få år blive berørt af et generationsskifte, siger Carsten Birk Nielsen.

Problemerne med at finde købere til virksomheder gælder også inden for andre brancher.

- Hvad gør vi, hvis tømrer- og snedkerfirmaerne ikke kan finde købere? Eller VVS-firmaerne? Vi kan få langt til et autoværksted.

Carsten Birk Nielsen forudser, at bestemte brancher får særligt store problemer med et generationsskifte.

- Generelt er møbelindustrien for tiden ikke særligt attraktiv, fordi 60 procent af virksomhederne kører med underskud. Inden for plastindustrien bliver udbuddet af virksomheder meget stort. Mange af dem startede næsten samtidigt, da plast for alvor kom ind i vores hverdag. Grundlæggerne er i dag mellem 57 og 62 år gamle, siger Carsten Birk Nielsen til Århus Stiftstidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078