23948sdkhjf

Akademiker-job flyttes ud

Snart er det de højtuddannede, der må se deres arbejde outsourcet eller flyttet ud til lavtlønsområder.
Mens udflytningen af danske arbejdspladser i industrien lige nu når sit absolutte maksimum, ruller den næste, store bølge ind over dansk erhvervsliv: Udflytningen af de akademiske arbejdspladser, skriver Dagbladet Børsen.

Ingeniører, bankfolk, aktuarer, landinspektører, teknisk tegnere, sagsbehandlere - alle akademiske arbejdspladser, der ikke er knyttet til innovation, er i kikkerten i de mest fremsynede virksomheder.

De har fundet metoden til at afkode akademikernes arbejde, så det kan sættes på formel, automatiseres, outsources ellers flyttes til nye virksomheder i lavtlønsområderne.

PFA sætter trenden i finanssektoren, Aalborg Industries går forrest inden for den tunge, ordreproducerende industri, og Cowi er eksemplet inden for de universitetsuddannede akademikere.

Adjungeret professor ved Danmarks Tekniske Universitet og medejer af konsulentvirksomhederne Valcon og Proventia, Knud Sant, sætter ord på trenden:

- Vi ser nu ”Den Hvide Revolution” skylle ind over de akademiske og administrative arbejdspladser - white collar workers. Her venter lige så store rationaliseringsgevinster, som industrien har hentet hjem i årtier ved at erstatte mennesker klædt i blåt med robotter, siger Knud Sant til Dagbladet Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094