23948sdkhjf

Ny overenskomst for 23.000

[i]23.000 medarbejdere indenfor metalbranchen fik tirsdag en ny overenskomst.[/i]
Tirsdag blev der indgået forlig om ny 3-årig overenskomst for 23.000 medarbejdere i 2400 virksomheder inden for industrivirksomheder, VVS-branchen, maskinfabrikker og smede- og maskinværksteder.

Overenskomsten er indgået mellem arbejdsgiverorganistionen DS Håndværk & Industri og de tre fagforbund Blik og Rørarbejderforbundet, SiD og Dansk Metal.

Overenskomsten giver forbedringer for lønmodtagerne på bl.a. pensionsområdet, barsel, løn under sygdom, børns sygdom samt efteruddannelse.

Forbundssekretær Keld Bækkelund Hansen, Dansk Metal, siger om resultatet:

- Vi har opnået et resultat, som vi er godt tilfredse med. Det afspejler de øvrige resultater på industriens område, men vi har også opnået resultater, som er specielle for netop denne overenskomsts parter. Samtidig er beskæftigelsen sikret, og der er plads til lokale lønforhandlinger.

Formanden for DS Håndværk & Industri, Poul R. Ulsøe, har følgende kommentar til overenskomsten:

- Vi har fået en fornuftig og ansvarlig overenskomst, som sikrer roen på vores arbejdspladser gennem de næste tre år. Overenskomsten tager udgangspunkt i industrien og håndværkets situation, og tager også hensyn til konkurrenceevnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078