23948sdkhjf

Farvespring i alufacader

[i]Farvespring i alufacader kan være af metallurgisk art og en genbehandling nytter derfor ikke. Opmærksomheden skal rettes mod pladernes oprindelse, siger DTU professor.[/i]
Professor i korrosion og overfladeteknologi på Danmarks Tekniske Universitet, Per Møller advarer imod problemer med farvenuancer i udvendige facadeplader af aluminium oplyser bygnet.dk med dagbladet licitation som kilde.

Per Møller opfordrer bygherrerne til at være opmærksommme og have klare aftaler med alufacadeleverandørerne, når det gælder udvendige facadeplader, der har fået en såkaldt dekorativ anodisering.

Per Møller forklarer om årsagen til forskellene i farvenuancer, at kan skyldes, at pladerne ikke kommer fra samme batch på aluminiumværket. Er det gået galt, nytter det ikke noget at genbehandle pladerne, da farvespringene ikke skyldes anodiseringen, men er af metallurgisk art. Man er ganske enkelt tvunget til at fremskaffe nyt aluminium og begynde forfra. Det nytter ikke noget at genbehandle pladerne, udtaler professoren ifølge Bygnet.dk.

Vær opmærksom på batchnumrene ved overfladebehandlede alufacader.Problemerne kan også opstå i forbindelse med ekstruderede aluminiumprofiler, hvor ribber køler hurtigere end massive partier. Det giver forskellig mikrostruktur i metallet, der viser sig som variationer i anodiseringen.

Ifølge professor Per Møller bør bygherren bør sikre sig, at leverandøren kan levere en helt ensartet vare. Blandt andet ved at specificere skriftligt overfor leverandøren, at plader eller ekstruderet aluminium skal bruges til dekorativ anodisering, der skal fremstå som et samlet visuelt hele. Især når der er tale om en stor leverance, hvor det kan være nærliggende at sammensætte leverancen af flere partier. Det kan også være klogt at specificere, hvor meget et parti må variere i nuance og glans, skriver altså Bygnet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079