23948sdkhjf

Dropper digitale signaturer

[i]Dansk erhvervsliv synes ikke at have taget den digitale signatur til sig. Kun 10.000 virksomheder og medarbejdere har foreløbigt tilmeldt sig.[/i]
TDC satte alt for høje mål for udbredelsen af digital signatur til erhvervslivet, da selskabet sidste år indgik en kontrakt med Staten om levering af en infrastruktur til digitale signaturer, skriver ErhvervsBladet. Digitale signaturer skal sikre en lettere og mere sikker elektronisk kommunikation mellem virksomheder, borgere og offentlige institutioner.

- Hvis det fortsætter som nu, skal vi være glade, hvis vi får 50.000 digitale signaturer ud til virksomheder og medarbejdere inden 18. juni i år, siger vicedirektør Morten Brøgger fra TDC Erhverv til ErhvervsBladet mandag.

I aftalen med Staten fra sidste år, garanterer TDC en hurtig udbredelse af den digitale signatur, og TDC står til en million-bod, hvis det ikke lykkedes at få 350.000 private og virksomheder til at rekvirere en signatur. Af de 350.000 certifikater til digital signatur kalkulerede TDC med, at 100.000 af bestillingerne kom fra erhvervslivet. I dag er der udstedt 10.000 digitale signaturer til den gruppe.

-Der er ikke nok interessante tjenester for erhvervslivet, og det er en af grundene til, at det går så trægt, siger TDC-direktøren. TDC havde blandt andet knyttet store forventninger til erhvervsportalen Virk.dk, men Virk.dk er langt fra kommet så godt fra start som ventet. Når Virk.dk kommer op at køre vil det for alvor flytte noget, udtaler Morten Brøgger overfor Erhvervsbladet.

Udstedelsen af digitale signaturer til private forløber ifølge Erhvervsbladet som planlagt.

Den digitale signatur er endnu ikke blevet en succes hos dansk erhvervsliv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063