23948sdkhjf

Pengene fosser ind i et land på hovedet

Næppe var 2012 skudt i gang før vi blev præsenteret for en række positive tal. Mest markant er nok, at handelsbalancen i efterårsmånederne viser et overskud i størrelsesordnen 6 til 7 milliarder kroner per måned. Alt andet lige betyder det, at der fosser penge ind i Danmark.
Også særdeles positivt er det, at et flertal af små og mellemstore virksomheder inden for metal og maskinindustrien har positive forventninger til 2012. Tallene fra vores branche står i skærende kontrast til Håndværksrådets forventningstal, der er mere negative. Det må her være byggebranchen, der trækker skævt.

I TV ruller reklamerne for industrien hen over sendefladen med det klare budskab, at Danmark er et produktionsland. Senest er også landbruget kommet med en tilsvarende kampagne.

Kampagnerne har til formål at gøre politikerne opmærksomme på, at vi altså lever af produktion herhjemme, og at der er en nær sammenhæng mellem viden og produktion. Men for at politikerne skal forstå budskabet og have lysten til at handle herpå, skal vi have hele Danmark med på vognen. Det er nemlig nødvendigt, når der skal laves en erhvervsvenlig skattereform, som skal finansieres ved at en lang række faste beløbsmodtagere skal undvære goder for at konkurrencedygtigheden i virksomhederne kan øges.

Strategien overordnet er at få danskerne til at forstå, at hvis vi øger den samlede samfundskage gennem øget eksport, bliver det enkelte stykke også større. Men først skal (ræve)kagen altså bages, og her er det interessant, at det bliver en rød regering, der skal ud og tage eller beskære ældrecheck og børnecheck for at få råd til skattelettelser på arbejde og/eller virksomhedsskat.

Industri, landbrug, CO Industri og De Konservative er positive medspillere og med det store krisespøgelse som hængende trussel til at dæmpe protesterne, skal projektet nok lykkedes. Efter ti år, hvor en borgerlig regering har ført socialdemokratisk politik med øgede offentlige udgifter, har vi nu en rød regering, der varsler borgerlig skatte- og fordelingspolitik.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078