23948sdkhjf

Miljøstyringsværktøj på Internet

[i]Håndværksrådet har lanceret et webbaseret miljøstyringsværktøj på Internettet.[/i]
miljøstyring.dk er delvist baseret på fire mindre virksomheders miljøstyringsarbejde og udarbejdet således, at andre små og mellemstore virksomheder kan finde inspiration i de fire virksomheders erfaringer til selv at indføre miljøstyring. Alle virksomheder kan gøre brug af løsningen - fremstillings- såvel som servicevirksomheder, idet vægten er lagt på selve metoden frem for branchespecifikke forhold.

Den mere praktiske del af miljøstyring.dk tager udgangspunkt i en række skemaer. Via disse skabes et overblik over for eksempel hvilke arbejdsprocesser, der finder sted; hvilke miljø- og arbejdsmiljøproblemer arbejdsprocesserne kan give anledning til; hvilke hjælpestoffer der anvendes; hvor store mængder affald der dannes; hvordan det håndteres og så videre. Der er skemaer til alle miljøstyringsarbejdets discipliner, fremhæver organisationen.

- I andre sammenhænge ser man, at virksomheder opfordres til at indføre miljøstyring. Det anderledes og gode ved miljøstyring.dk er, at der her er hjælp til, hvordan man gør det. Der er meget konkret hjælp til - trin for trin - at udfylde de enkelte skemaer, ligesom der er eksempler på, hvordan de samme skemaer er udfyldt i praksis, siger Henrik Lilja, der leder miljøstyringsprojektet.

Følger man anvisningerne på, hvordan miljøstyringsarbejdet håndteres, giver arbejdet stort set sig selv, og man får mulighed for at opnå miljøstyringsarbejdets typiske fordele. De deltagende fire virksomheder har eksempelvis gennem deres formulerede miljøpolitik oplevet at kunne byde på opgaver, de tidligere var udelukket fra at byde på. De har også fået langt bedre styr på forbruget af materialer og hjælpestoffer, hvilket har kunnet aflæses direkte på bundlinien.

miljøstyring.dk er udarbejdet af Håndværksrådet i samarbejde med mnh-profilering og Plan-Miljø med støtte fra Miljøstyrelsen.

Kilde Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062