Fremtidens teknologier får fremtrædende plads på hi15
IDA råder over Hal F på messens sidste dag.
"Det bliver helt fantastisk! Med Fremtidens Teknologier som overskrift glæder vi os til at vise, hvad teknologien kan i dag og skal kunne i fremtiden - det bliver i en hal fuld af liv, oplevelser, events og faglighed", lyder det fra Aase Rhode, direktør for Teknologi og Netværk i IDA.
IDA råder over Hal F på messens sidste dag.
"Vi har aldrig tidligere prøvet at have så stort et udstillingsareal til rådighed, men vi vil benytte lejligheden til at brande ingeniørerne og IDA. I forvejen er det fortrinsvis teknikere og ingeniører, der kommer på hi messen, og vi vil vise dem, i hvor høj grad de er med til at løse fremtidens udfordringer. Teknikere og ingeniører bygger ikke kun broer eller store bygninger. De opfinder noget, som ikke nødvendigvis er efterspurgt lige nu. Det kan være lige fra 3D printere, der kan printe fremtidens parcelhus til kropsdele, der kan erstatte vores slidte lemmer, når vi bliver gamle", siger Aase Rhode.
Men det kræver uddannelse, lyder det fra Aase Rhode, der også har en idé om, at IDA kan sætte fokus på, at fremtidens ingeniører også skal have andre kompetencer end de rent teknologiske som forretningsforståelse, ledelse og forståelse for det globale marked. Derfor synes hun, at det vil være oplagt at invitere universiteter og andre uddannelsesinstitutioner til at være med.
Fem grundlæggende temaer
Aase Rhode forventer, at en række af de øvrige udstillere på messen også kan have interesse i at være en del af det nye tiltag, men derudover skal der også andre interessenter på banen, som på forskellig vis kan byde ind med input til fremtidens teknologier.
"Vi vil prøve at gruppere udstillerne efter relationer, så naboudstillerne har noget fælles. Derfor får de første udstillere mulighed for at pege på andre udstillere, som de gerne vil grupperes sammen med, så alle føler, at de har noget til fælles", siger hun.
Under overskriften Fremtidens Teknologier fokuseres der på fem grundlæggende temaer: automation, nye energiteknologier, nye avancerede materialer, innovation space samt robotter - herunder sundhedsteknologi, velfærd, droner mv.