23948sdkhjf

Opfinderlov skal gøres bedre

[i]DI og Rektorkollegiet stå bag en rapport med anbefalinger til forbedringer af den nuværende opfinderlov.[/i]
I samarbejde med Rektorkollegiet, der er en sammenslutning af rektorer fra alle landets universiteter, står Dansk Industri, DI, bag en rapport med anbefalinger til, hvordan opfinderloven kan blive bedre.

- Vi er i det store hele glade for den nuværende opfinderlov, men vi savner blandt andet opmærksomhed omkring problemet, at virksomheder og universiteter tolker loven forskelligt, siger DI-forskningschef Charlotte Rønhof i det seneste nummer af Ugemagasinet Industrien.

Rapporten anbefaler, at studerende, der udfører projekter, som indgår i et virksomhedssamarbejde, skal være omfattet af loven. Lovens bestemmelser om institutionernes forpligtigelse til at kommercialisere rettighederne skal præciseres. Loven skal også give universiteterne mulighed for at modtage vederlag i form af anparter i anpartsselskab. Og endeligt arbejder DI og Rektorkollegiet med et Code of Conduct – en plan for god skik i forskningssamarbejde, så parterne bedre kan imødekomme hinandens forventninger i et konkret samarbejde.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144