23948sdkhjf

Stigende kobber og stål priser

[i]Der varsles nu prisstigninger på blandt andet stål og kobber.[/i]
Priserne på kobber har siden midten af 2003 været stærkt stigende og nåede i sidste uge det højeste niveau siden 1996 med en pris på 15.300 kroner pr. tons. Den seneste prisstigning i sidste uge var på fem procent og der er foreløbig ingen udsigt til faldende eller stabiliserende priser. Prisudviklingskurven Fra LME i London har i de sidste seks til otte måneder været lodret.

Det er her, som for andre metallers vedkommende, at Kinas nærmest umættelige efterspørgsel på råvarer har ført til en kraftig reducering af de globale kobberlagre. De seneste 15 måneder har gjort Kina til verdens største forbruger af kobber. Lagrene hos kobberproducenterne er blevet halveret siden midten af 2002 til nu 900.000 tons.

Prisen på kobber stiger drastisk grundet stor kinesisk efterspørgsel.Metalanalytikere siger, at den nuværende lagerbeholdning svarer til seks ugers forbrug mod en større lagerbeholdning sidste år ved denne tid på otte uger. Med stigende aktivitet i fremstillingsindustrien i USA er der udsigt til en yderligere reduktion af lagrene og fortsat stærkt stigende priser de kommende måneder, mener analytikerne.

Også på Stål er priserne for opadgående. I januar steg priserne fra den britisk-hollandske stålgruppe Corus med mellem 5 og 8 procent. I april varsles en stigning på 10 procent. Stigningerne skyldes større efterspørgsel.varslingen af prisstigninger skal ifølge Corus give kunderne lejlighed til at justere egne priser.

Kilde: Jern- og Masikinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062