23948sdkhjf

Man outsourcer da ikke små serier - eller gør man?

Outsourcing af produktionen til Fjernøsten er stadig populært, men de fleste holder stædigt fast i, at små serier af produkter bedst kan produceres i Danmark.
Den fordom maner Per Veile, administrerende direktør hos CP Sourcing, hurtigt i jorden. Fra virksomheden i den lille by Durup ved Skive hjælper han nemlig danske produktionsvirksomheder med at outsource produktion til Kina, og selv om han også gerne hjælper med serier på både 100.000 og 200.000 stk., har virksomheden rigtig mange kunder, der skal have produceret små serier. Og i mange tilfælde kan det ifølge Per Veile sagtes betale sig at flytte produktionen væk fra Danmark.

- Det er arbejdslønnen, der er i fokus. Der hvor, der er mange mandetimer i hver enkelt produkt, kan det betale sig at outsource, også selv om der er tale om små serier, forklarer han.

- Vi hjælper for eksempel mange nye opfindere med at føre ideer ud i livet. Og det kan gøres billigt i Kina, der på det punkt virkelig er det ideelle sted for iværksættere. Står man med en ny ide, kan der være mange penge at spare. Det er billigere at få produceret værktøjer i Kina – fx til sprøjtestøbning. Værktøjerne koster måske kun 1/3-1/5 at få produceret derude. Hvis man står og skal starte en virksomhed op, kan man sagtens bruge 500.000 alene på værktøjer, og så er der altså mange penge at spare i Kina, fortsætter Per Veile.

I dag samarbejder virksomheden med 33 forskellige virksomheder i Kina, og af dem er der to fabrikker med henholdsvis 45 og 55 ansatte, der udelukkende har produceret for CP Sourcing siden september sidste år, hvor produktionen er gået til 10-12 forskellige kunder.

Masser af specialopaver
Også hos CP Sourcing selv sidder de fleste af medarbejderne i Kina. På kontoret i Durup viser et web-kamera, hvad der sker på det kinesiske kontor, hvor virksomheden p.t. har ansat fem medarbejdere til at sørge for, at kundernes produkter kommer til verden efter hensigten. Og kunderne kommer fra et væld af forskellige brancher.

- 95 % af det vi laver er specialopgaver, hvor vi fx selv skal lave de værktøjer, der skal bruges samt sørge for, at projektet bliver gennemført. Der er typisk tale om dyrere emner, fx til designermøbler, som vi har en del opgaver inden for, fortæller Per Veile, og tilføjer at netop dele til designermøbler er et oplagt emne til outsourcing, fordi der ofte er mange mandetimer involveret i produktionen.

- Vi kan fx få produceret et drejet understel til en stol til ca. 400 kr. i Kina, og det vil måske koste 1.500 kr. herhjemme, fordi der ligger en del mandetimer i polering osv. Så selv ved produktion af relativt få styk er der mange penge at spare, fortsætter han.

Per Veile indrømmer dog, at der kan være gode grunde til, at en virksomhed ikke bør sætte alt på et bræt og sende hele produktionen til Fjernøsten:

- Det er ikke alt, der skal outsources – heller ikke selv om der er økonomi i det. Virksomhederne har også gavn af at bibeholde noget herhjemme og på den måde beholde knowhow i virksomheden. Men alt det løntunge, det skal ud, slutter Per Veile.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094