23948sdkhjf

Metalarbejdsgivere vil have voksenlærlingene tilbage

DS Håndværk & Industri opfordrer nu regeringen til at finde en ekstrabevilling, så tilskuddet til voksenlærlinge kan fortsætte – DS kalder stoppet for det værst tænkelige signal på det dårligst tænkelige tidspunkt.
DS Håndværk & Industri opfordrer nu regeringen til at finde en ekstrabevilling, så ordningen med tilskud til virksomheder, der tager en voksenlærlinge kan fortsætte. Hvis man mener det alvorligt, når man taler om, at arbejdsstyrken skal opkvalificeres og efteruddannes, så er stoppet for tilskud til voksenlærling det værst tænkelige signal på det dårligst tænkelige tidspunkt, hedder det i opfordringen fra metalarbejdsgiverne.

- Vi opfordrer ministeriet til at sørge for, at ordningen kan fortsætte. Den retter sig mod folk over 25 uden nogen faglig uddannelse. Netop tilskudsordningen gør det muligt for dem at få en faglig uddannelse og på den måde blive opkvalificeret i forhold til deres job og til at klare sig på arbejdsmarkedet, siger formand for metalarbejdsgiverne Jim Stjerne Hansen.

For 14 dage siden meddelte beskæftigelsesministeren, at tilskuddet til voksenlærlinge nu ophørte, fordi den pulje, der var afsat for 2008, allerede var brugt op. Men det finder metalarbejdsgiverne grotesk – og nu advarer man om, at et stop vil give bagslag:

- Man taler om at hjælpe de svageste ind på arbejdsmarkedet, at så mange som muligt mindst skal have en faglig uddannelse, og at arbejdsstyrken skal opkvalificeres. Men når det kommer til stykket kniber det med at afsætte de ressourcer, der skal til, for at den gruppe vi taler om får muligheden, siger arbejdsgiverformanden.

DS Håndværk & Industri påpeger, at staten over en årrække vil tjene tilskuddet hjem gennem skatteindtægter, fordi medarbejderne får bedre jobs - men også fordi man flytter folk fra en gruppe, der er i risiko for ledighed og svag tilknytning til arbejdsmarkedet over i den kernegruppe af medarbejdere, som industri og håndværksfag kommer til at mangle i mange år fremover.

Kilde: DS Håndværk & Industri - http://www.ds-net.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078