23948sdkhjf

Lego-regnskab bedre end forventet

Fokus på Legos kerneforretning bærer stadig frugt hos Billund-virksomheden. Det stod klart, da man tirsdag kunne præsentere regnskabet for 2007.
Overskuddet før skat endte som forudsagt på den pæne side af 1 mia. kr. – mere præcist på 1,414 mia. kr., hvilket er en stigning i forhold til 1,281 mia. kr. i 2006. Omsætningen steg fra 7,798 mia. kr. i 2006 til 8,027 mia. kr. i 2007.

- Dette resultat er betragteligt bedre end forventet ved begyndelsen af 2007. I begyndelsen af året forventedes både vigende salg og vigende omsætning, da øgede investeringer og høje outsourcing-aktiviteter forventedes at lægge stærkt pres på virksomheden. Virksomheden formåede dog at nå et produktionsniveau, der matchede den store efterspørgsel fra markedet i løbet af året, skriver Lego i en pressemeddelelse.

Salget steg på alle markeder. De højeste stigninger så man på de klassiske produktlinjer Lego City, Lego Technic og Lego Creator, men også Lego Star Wars der er godt på vej til at blive endnu en klassisk linje.

Til gengæld ser man med stor usikkerhed på legetøjsmarkedet i 2008. Den stagnation og recession, som er set i USA i de seneste seks måneder, synes at fortsætte i 2008. Da det amerikanske marked er en stor del af det globale legetøjsmarked, regner Lego med, at en nedgang her kun delvis kan kompenseres for med den mere positive udvikling, man forventer i Europa og Asien.

Alligevel regner Lego med en vækst i salget på 3-5 % i 2008.

Kilde: Lego - http://www.lego.com

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112