Aalborg Energie Technik luner sig på franske ordrer
Hos Aalborg Energie Technik har man rejst sig fra et underskud og kan nu fremvise et stort solidt plus på bundlinjen i et år præget af franske ordrer
Og virksomheden har så sandelig noget at have de store forventninger i. Året 2014 har nemlig resulteret i gennemførelsen af tre større kontrakter, som man ved årsskiftet arbejder på at gennemføre i Frankrig - og for bare en måned siden underskrev man endnu en kontrakt om levering af et biomasseanlæg til et større anlæg i Tilbury i England.
Også tallene for året taler sit tydelige sprog.
Omsætningen for regnskabsåret blev 244,4 mio. kr. med et resultat efter skat på 7,5 mio. kr., hvilket er en markant fremgang i forhold til året før, hvor både omsætning og resultat var præget af et projekt i Skotland, der trak lidt flere penge op ad kassen end ventet.
- Det går rigtig godt. Vi lever jo af projektsalg, og der kan nemt gå to til tre år på et nyt marked, før man får underskrevet en aftale. Og det er vi lykkedes med i 2014, hvilket jo har givet udslag i regnskabet siger Ann Bouisset fra Aalborg Energie Technik til Metal Supply.
- Lige nu har vi en rigtig fin pipeline med en masse projekter, der realiseres i løbet af året, fortæller hun.
Selvom tallene for 2014 er rigtig flotte, skal man dog ikke længere end et år tilbage for at finde røde tal på bundlinjen. Ganske vist et enkeltstående tilfælde, hvis man skuer fem år bag ud.
- Vi havde et projekt i Skotland, der blev dyrere, end vi havde regnet med. Vi lavede et kraftvarmeværk for sytten whisky-destillerier, hvor deres biprodukt ”Mask” fra produktionen sammen med træflis skulle anvendes til at lave elektricitet og varme med. Det blev dyrere, fordi vi også skulle udvikle et anlæg til tørringen af ”Mask”, hvilket vi aldrig havde gjort før – så man kan sige, at det var lærepenge, vi betalte der, fortæller Ann Bouisset, der i øvrigt understreger, at anlægget i Skotland er et af de mest energieffektive, virksomheden har etableret.
Det bliver da nok heller ikke det sidste anlæg, AET har etableret i Skotland.
- Vi har mange interessante leeds i både England, Skotland, Frankrig og Italien, men vi er jo et forholdsvis mindre firma, så vi går forsigtigt til værks i vores markedsudvælgelse, fortæller hun, og uddyber:
- Vi har en vækststrategi, og den har vi fulgt i de seneste mange år. Vi fokuserer udelukkende på Europa og har generelt en fire til fem markeder, som vi har hovedfokus på. To af dem er typisk der, hvor vi allerede har udviklet solidt fodfæste, herudover har vi to til tre markeder, hvor vi ser et stort vækstpotentiale og er ved at udvikle markedet og oparbejder nye projekter med nye kunder. Vi følger lovgivningen og støtteordningerne til biomassefyrede anlæg meget nøje, idet dette har stor indvirkning på efterspørgslen.
I øjeblikket er AET som nævnt ved at lægge sidste hånd på de tre anlæg i Frankrig.