23948sdkhjf

Vindmølleindustrien glæder sig over bredt energiforlig

Den længe ventede energiaftale er endelig på plads, og fundamentet for en stabil udvikling med vindkraft er nu til stede. Det mener Vindmølleindustrien, der dog ser med skepsis på udsigten til en erstatningsordning.
- Vi har i industrien trippet længe efter, at en energiaftale kom på plads. Med aftalen er der skabt et nyt fundament, og industrien kan nu trække i arbejdstøjet vel vidende, at rammerne for en udbygning med vindkraft er afklaret frem til 2012, siger administrerende direktør Bjarne Lundager Jensen.

- De to nye havvindmølleparker, der ifølge aftalen skal være opstillet i 2012, vil kunne forsyne ca. 350.000 husstande med grøn energi, svarende til næsten 4 % af vores elforbrug. Det er et stort skridt i den rigtige retning, siger Bjarne Lundager Jensen og fortsætter:

- De i alt 550 MW ekstra på land og til havs, som ligger i den nye aftale, vil sikre, at fødekæden i vindmølleindustrien igen vil kunne fungere og forbedre industriens rammer for at være på forkant med teknologiudviklingen. Sidste år eksporterede den danske vindmølleindustri for ca. 30 mia. kr., så derfor er det vigtigt, at Danmark fortsat kan fungere som et intelligent udstillingsvindue for vindkraft globalt.

Vindmølleindustrien nærer dog bekymringer for, at der i aftalen også er indskrevet en erstatningsordning, der skal give naboer til vindmøller erstatning for tab af ejendomsværdi.

Kilde: Vindmølleindustrien - http://www.windpower.org

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078