23948sdkhjf

Finanstilsynet melder FLSmidth til politiet

Finanstilsynet mener, at FLSmidth har tilbageholdt intern viden for fondsbørsen, efter at pressen har opsnappet historien om en millionhandel med en russisk kunde.
I november 2007 indgik FLSmidth en ordre til en værdi af 950 mio. kr. med den russiske cementproducent LLC Cement, og hos FLSmidth er det normal praksis, at handler over 200 mio. kr. offentliggøres til fondsbørsen først. Det skriver RB-Børsen ifølge Berlingske Business.

Det skete dog ikke i dette tilfælde, hvor kommunikationsproblemer med den russiske kunde gjorde, at en pressemeddelelse ikke kunne godkendes. Samtidig havde dagbladet Børsen opsnappet historien, og det lykkedes derfor avisen at bringe historien, før fondsbørsen blev orienteret, og det har nu fået Finanstilsynet til at gå til politiet. Hos FLSmidth erkender koncernchef Jørgen Huno Rasmussen, at man er blevet anmeldt, men at man betragter det som en lille sag, som FLSmidth uforskyldt er havnet i.

- Der var kommunikationsvanskeligheder. Det var ikke muligt at få en reaktion tilbage fra kunden, og i mellemtiden får en journalist opsnappet i Rusland, at der er en kontrakt på vej. Det blev vi opmærksomme på i løbet af den 6. november. Vi prøver stadigvæk at få fat i kunden, og da det ikke lykkes, vælger vi alligevel at udsende pressemeddelelsen for ikke at misligholde vores forpligtigelse over for fondsbørsen. Den offentliggør vi, inden fondsbørsen åbner den 7. november om morgenen, forklarer Jørgen Huno Rasmussen til RB-Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125