Inrotech lagde konkurstruslen bag sig
Sidste sommer var et mareridt, men nu er der fynsk forår over den svejseteknologiske robotvirksomhed.
Virksomheden blev stiftet af Flemming Jørgensen, der brugte sin alsidige baggrund til at integrere svejsedisciplinen i robotteknologien. Han er både uddannet smed, certificeret offshore-svejser, maskiningeniør og softwareudvikler.
- Men jeg er en rigtig iværksætter og opfinder og ikke så god en sælger og direktør, så jeg havde svært ved at overbevise kunderne om, at vi havde et unikt produkt, fortæller han.
Fra Mærsk til mikro
Nu har Krak Fonden indskudt 5 mio. kr. og placeret et bestyrelsesmedlem. En sælger er blevet ansat, og det samme er Flemming Jørgensens bror Gert Jørgensen, som lagde et trygt direktørjob og 20 år bag sig hos Mærsk Container for hjælpe broderens nødstedte iværksætteridé.
- Jeg kunne se, at de her har fat i noget helt unikt og banebrydende, og det havde jeg lyst til at være en del af, for det er et marked, hvor der stort set ikke er andre, siger Gert Jørgensen.
Inrotechs svejseteknologi er særlig tiltænkt sværindustrien, og Inrotechs løsninger adskiller sig især ved, at det er flytbare robotter, der flyttes hen til emnet og ikke omvendt. Og i stedet for at lade robotfundamentet udgøre referencen, så laver Inrotechs robotsystem et koordinatsystem ud fra det objekt, der skal svejses.
Overskud i 2016
Teknologien udsprang fra Flemming Jørgensens arbejde i værftsindustrien, men nu kommer den største interesse fra vindmølleindustrien og offshoresektoren. Både offshore-vindmøller og olie/gas-sektor.
Kapitaltilførslen og oprustningen i administrationen er ved at give pote, fortæller Gert Jørgensen.
- Der er sket rigtig meget i det sidste kvartal, og vi har en rigtig fin pipeline, siger han.
Han forventer, at virksomhedens minus er vendt til plus i regnskabsåret 2015/2016.