23948sdkhjf

Wavestar stiler efter fuldskala

Ny direktør hos Wavestar går efter en fuldskalamodel af anlægget. Samtidig arbejdes der på flydere af højstyrkebeton og et nyt og mere effektivt power-take-off-system.
Tidligere stod Bent Kristensen i spidsen for bølgeenergiforetagendet Wavestar. Han er nu skiftet ud med Wavestars mangeårige projektleder Laurent Marquis, der nu bærer titlen som CEO.

- Bent Kristensen havde lyst til at prøve noget andet. Og jeg har været her i mange år og har et godt kendskab til anlægget, så vi tænkte, at det var en god måde at gøre det på. Der er intet dramatisk i det, siger den nyudklækkede CEO Laurent Marquis til Metal Supply.

At der nu er sat en ny mand i spidsen kommer ikke til at betyde de helt store ændringer for Wavestar, men alligevel er der lidt nyt på bedding.

Fuldskala i Belgien
Ifølge Laurent Marquis er bølgebranchen i Danmark gået lidt i dvale. Det skyldes, at det er helt utroligt svært for aktørerne at finde finansiering til de forholdsvist dyre projekter. Her er Wavestar ikke en undtagelse. Lige i øjeblikket går Laurent Marquis og krydser fingre for, at en EU-ansøgning kaster lidt af sig. Det er nemlig en ganske særlig EU-ansøgning.

- Vi har søgt Horizon 2020 om finansiering til et stort projekt. Vi planlægger at bygge en fuldskala model på 1 MW i Belgien. Får vi pengene kan vi bygge, installere og idriftsætte fuldskala udgaven af Wavestar inden for fem år, fortæller Laurent Marquis.

At Wavestar har valgt Belgien til sin fuldskalamodel i stedet for havet ud for Danmark skyldes, at Belgien er mere åben over for bølgeenergi end mange andre lande.

- De har åbnet for bølgeenergi ved at planlægge et vindmølleprojekt i en kombination med bølgeenergi. Det er helt unikt, at bølgeenergi har fået en plads i projektet, så derfor håber vi også at komme med, siger Laurent Marquis.

Wavestars fuldskalamodel vil være på 1 MW og have 20 flydere installeret. Anlægget i Hanstholm er på 110 kW og har to flydere installeret.

Dropper ikke Hanstholm
Selvom man går efter fuldskalamodellen i Belgien, så dropper man ikke anlægget og placeringen i Hanstholm.

- Vi arbejder i øjeblikket på at optimere maskinens power-take-off-system og kører en masse tests i forsøgsbassinet på AAU. Samtidig har vi også et samarbejde med Hi-Con i Hjallerup om fremstillingen af en flyder af højstyrkebeton, fortæller Laurent Marqius, og slutter:

- Ligenu er Wavestar trukket ind i havnen i Hanstholm, og vælger vi at lægge den ud igen, så bliver det med flere flydere, blandt andet en af højstyrkebeton, og med det nye power-take-off-system.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235