23948sdkhjf

Maskinforhandlerne sælger mere

Aktørerne oplever salgsrekorder og salgsfordoblinger i forhold til sidste år.
Gode ordrer hos de danske metalvirksomheder giver en større appetit på at investere i nye og mere avancerede maskiner. Det mærker man hos maskinforhandlerne, der melder om en stigende investeringslyst.

Det fortæller en stor del af branchens aktører i forbindelse med Jern & Maskinindustriens brancheanalyse.

- Vi oplever en meget stigende efterspørgsel. I forhold til hele 2014, som var et normalt år, er salget allerede fordoblet, siger Peter Kramer, salgsdirektør hos Bystronic i Danmark.

De danske aktiviteter er en del af den store schweiziske koncerns datterselskab Bystronic Scandinavia.

SE ALLE NØGLETAL HER


Eksportvirksomhedernes succes smitter af
Hos maskinforhandlernes brancheforening, Dansk Værktøjsmaskinforhandler Forening, melder man også om et forbedret marked oven på et 2014, hvor der også var fremgang.

Næstformand Flemming Hjort, der også er administrerende direktør i Masentia, fortæller, at udviklingen peger i retning af et marked, der går 5-10 procent frem i 2015.

- Vi lever ikke af, at huspriserne stiger. Det er eksportvirksomhederne, som vores branche i væsentlighed lever af, og de større eksportvirksomheder klarer sig fortsat rigtig fint, siger Flemming Hjort.

Stærk start efter sommerferien
Den samme melding kommer fra Amada Denmark. Her fortæller teknisk chef Michael Laursen, at efterspørgslen er den højeste i fire år.

- Vi solgte tre maskiner i august – det er et uhørt højt niveau, fortæller den tekniske chef.

Amada Denmark, det tidligere Dansk Plade Team, blev købt af japanske Amada med virkning fra 1. januar 2014. Det første regnskabsår viste et pænt driftsoverskud, men virksomheden valgte at nedskrive en del af varelageret i forbindelse med overtagelsen. Og nedskrivningerne er den primære årsag til underskuddet 2014-regnskabet, oplyser Michael Laursen.

Fodarbejde betaler sig tilbage nu
Det første halvår af 2015 gav den største omsætning nogensinde hos Thisted-virksomheden Kapema, og det er specielt på det tungeste grej, at efterspørgslen er vokset markant.

- Der er mange tilbud, hvor vi har gjort fodarbejdet de sidste par år, der bliver realiseret i ordrer nu. Det er et klart signal om, at man har det bedre i metalbranchen, og indehaverne har tillid til opsvinget og tør at investere, siger administrerende direktør Peter Mortensen.

Kapema-direktøren fortæller, at det typisk er en stor ordre, som gør, at kunderne er klar til at investere.

Overkapacitet skåret væk
I 2014 vendte Flextek fem års underskud til et resultat før skat på 1,6 mio. kr., og den positive udvikling er fortsat i 2015. Okuma-forhandleren skar ind til benet i 2013, hvor medarbejderstaben blev reduceret med syv ansatte - årsagen var en kombination af effektiviseringer og outsourcing af opgaver blandt andet installation af de største maskiner.

- Vi skulle til at give overskud, og tidligere ville vi selv varetage opgaven med at installere de store maskiner. Men det betød samtidig, at vi havde overkapacitet, når vi ikke havde de store opgaver, fortæller Henning Dam, administrerende direktør hos Flextek.

Laserkunder kæmper stadig
Det er dog ikke alle i branchen, der mærker den samme udvikling i efterspørgslen. AVN Pladeteknik beskæftiger sig med maskiner til plade- og rørbearbejdning og har netop offentliggjort regnskab for 2014/2015, der viser en tilbagegang i resultat før skat fra 1,9 mio. kr. til 0,5 mio. kr.

- Kunderne skal opleve en god og stabil periode, før de investerer. Specielt på markedet for laserskæring er der en smule overkapacitet, og vi har stadig kunder, der har svært ved at få det til at løbe rundt, fortæller administrerende direktør Christian Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078