23948sdkhjf

Pirater går efter små virksomheder

Pirater går bevidst efter mindre virksomheder, når de vil kopiere produkter, lyder det fra DI
Det kan være helt bevidst, når små og mellemstore industrivirksomheder får piratkopieret sine produkter af udenlandske virksomheder.

Det forklarer chefkonsulent i Dansk Industri (DI), Lars Holm Nielsen.

- De små virksomheder har måske ikke ressourcer til at tage kampen op mod piratkopieringer, og piraterne går bevidst efter mindre virksomheder, siger han til Jern & Maskinindustrien.

Han oplyser, at DI hører om 12-15 sager om piratkopiering af industriprodukter om året. Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet oplyser man, at der ikke findes nogen officiel statistik.

- Men jeg fornemmer, at det er blevet mere udbredt, siger Lars Holm Nielsen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at næsten 30 procent af de danske virksomheder, som anvender IP-rettigheder som patenter, design og varemærker, har sagt, at de har været udsat for pirateri.

Da piratkopiering for alvor fandt vej til medierne, handlede det ofte om tasker, sko og tøj, der var fremstillet billigere, dårligere og ulovligt.

- Men i dag er det et udbredt problem. Sådan noget som bolte til rør, har jeg for eksempel også set eksempler på, er blevet kopieret, siger Lars Holm Nielsen.

Store konsekvernser
Han forklarer, at det kan have store konsekvenser, hvis en virksomhed får kopieret sine produkter:

- Det skader virksomhedens renomme, for kopierne er altid dårligere. Det kan betyde, at kunder fravælger den oprindelige producent, det betyder tabt indtjening, og det kan betyde tabte arbejdspladser i herhjemme.

Lars Holm Nielsen opfordrer virksomhederne til, at de anmelder det til politiet, hvis de får produkter kopieret, og at de deler erfaringer virksomhederne imellem, så de han hjælpe hinanden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078