23948sdkhjf

Bonde vil bruge seks milliarder på FLS

[i]På en hjemmeside om sig selv har Jan Bonde Nielsen afsløret bevæggrunde og økonomisk vilje til opkøb af FLS Industries.[/i]
Jan Bonde Nielsen lader sig sjældent interviewe, men nu har han lavet en hjemmeside på internettet om sig selv og sit forsøg på at opkøbe FLS Industries. Nærmest som en fornyet krigserklæring forud for offentliggørelsen af hårdtplagede FLS Industries' årsregnskab i morgen er der nyt om den 65-årige tidligere B&W-ejer Jan Bonde Nielsens forsøg på et comeback i dansk industri, skriver Berlingske Tidende onsdag.

Berlingske Tidende beskriver i dagens udgave hvordan Jan Bonde Nielsen på en helt ny internet-hjemmeside oplyser, at det af ham ledede konsortium, stadig forsøger at erobre den danske virksomhed, der står for at bygge mere end halvdelen af verdens cementfabrikker. Han oplyser samtidig, at konsortiet har skrabet en mia. dollar (cirka 6 mia. kr.) sammen til formålet.

Tallet uddybes en smule et andet sted i internettets nye præsentation af Jan Bonde Nielsen, hvor det siges, at »de totale omkostninger ved buddet er i størrelsesordenen en mia. dollar«. Dette tal er betydeligt højere end f.eks. en bankvurdering af FLS Industries i oktober på 4,4 mia. kr., svarende til en børskurs på b-aktien på 82.

Jan Bonde Nielsens hjemmeside er opdateret 17. februar - efter FLS Industries frasalg ugen før af problembarnet FLS Aerospace, og i går var den officielle børskurs bare 65.

Bonde Nielsens konsortium dukkede første gang op 15. september, da det kom frem, at det af ham ledede Greenoak Holdings Ltd. sammen med fire partnere ville forsøge at købe FLS Industries, der var Danmarks ledende industrivirksomhed, da han sidst i halvfjerdserne forlod Danmark efter flere års blæst om dansk industris skrantende kronjuvel, skibsværftet B&W, som han overraskende for alle havde overtaget kontrollen over i 1974.

De to andre investorer er det græste cementforetagende Atlas Cement og det omstridte australske entreprenørforetagende Multiplex, der bl.a. står bag byggeriet af det nye Wembley Stadion i London.

På Jan Bonde Nielsens hjemmesiden er der et ultrakort regnskab for Greenoak Holdings Ltd., der taler om en egenkapital på 132 mio. dollar, ca. 800 mio. kr. Selskabet synes i følge andre kilder at være indregistreret på Cypern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095